Το Mουσικό Φαινόμενο Hozier, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας

Πριν αρχίσω την εισαγωγή στο σημερινό μουσικό -όπως είθισται- θέμα, σας θυμίζω το προηγούμενο. Αναφερθήκαμε σε δέκα διασκευές γνωστών τραγουδιών, τις οποίες αξίζει ν’ ακούσετε, καθώς οι ερμηνείες των καλλιτεχνών είναι εξαιρετικές. Ενώ, ορισμένες ξεχώρισαν ακόμη και από τα ίδια τα πρωτότυπα  (Διαβάστε το ΕΔΩ -link του άρθρου-).

Ας προχωρήσουμε όμως, στο σημερινό θέμα του άρθρου, τ’ οποίο έχει να κάνει,  μ’ ένα  νέο καλλιτέχνη. Ο συγκεκριμένος γνώρισε και συνεχίζει να γνωρίζει τεράστια επιτυχία στη χώρα μας, αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Το μουσικό κομμάτι που έχει κατακτήσει τις πρώτες θέσεις των ελληνικών charts είναι το “Τake me to Church” και ο καλλιτέχνης που θα μας απασχολήσει παρακάτω είναι ο Hozier.

 

Ο Andrew Hozier Byrne γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1990 και κατάγεται από το Bray  της Ιρλανδίας. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, αφού προέρχεται από οικογένεια με πλούσια μουσικά ακούσματα. Μεγαλώνοντας, αποφάσισε να σπουδάσει μουσική,  όμως σύντομα τα παράτησε, επειδή ήθελε να επικεντρωθεί στη σύνθεση και την ηχογράφηση κομματιών. Πλέον άξια αποκαλείται ως τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης και τραγουδοποιός.

Ακόμη, μεγάλωσε ακούγοντας Nina Simone, Ella Fitzgerald, Billie Holiday και ως  καλλιτέχνης ανήκει στα είδη της Indie Rock, Soul και Blues μουσικής.

 

Η παρουσία του στο μουσικό χώρο αρχίζει από το 2008, όπου ξεκίνησε  στην Island Records ενώ αργότερα, συμπεριλήφθηκε στην ομάδα της Columbia Records. Ευρέως γνωστός έγινε το 2013 με το “Take me to Church”, όπου  έγινε viral στο Youtube και το Reddit. Αλλά εκτός από αυτό, κατέκτησε τη νούμερο ένα θέση στα ιρλανδικά charts.

 


Λόγος έχει γίνει για το συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς αναφέρεται στη θρησκεία και έχει εκτενώς εκκλησιαστικό λεξιλόγιο. Όμως, όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος ο Hozier σε συνεντεύξεις του, πρόκειται για την «υποστήριξη του εαυτού μας και την επαναδιεκδίκηση της ανθρώπινης υπόστασης μέσω μιας πράξης αγάπης». Παράλληλα, ασκεί κριτική σε όσους οργανισμούς  υπονομεύουν τον άνθρωπο και αναφέρει «Είναι ένα είδος διαμαρτυρίας κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο καθένας μας πρέπει ν’ αντιδράει για τις μορφές κοινωνικού ρατσισμού, γιατί έτσι θα γίνει καλύτερη η κοινωνία».

*Έχει κυκλοφορήσει τρία singles ( “Take Me to Church”, “Arsonist’s Lullaby”, “Sedated”), ένα album και ένα deluxe album.

 


*Όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter , τον προσωπικό αριθμό του. Αυτό το έκανε για να τον καλέσουν οι fans και να του εκφράσουν τις εντυπώσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν η ανταπόκριση περίπου 63.000 followers!

 

Όσο ταλαντούχος και γνωστός είναι ο Hozier, άλλο τόσο παραμένει ένας άντρας  με φόβους και ανησυχίες. Για παράδειγμα, μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον  φόβο του για τη σκηνή και την ερμηνεία μπροστά σε κοινό. Όταν ήταν παιδί, ερμήνευε ένα τραγούδι μπροστά σε κατοίκους της πόλης του, όταν ξαφνικά σταμάτησε να τραγουδάει, επειδή έκλεισε η φωνή του. Στεκόταν παγωμένος με τα χέρια στο πρόσωπό του, μέχρι να ερχόταν κάποιος να τον βοηθήσει.

 


Τέλος, πολλοί είναι οι διάσημοι θαυμαστές του, όπως ο Ed Sheeran, η Taylor Swift και η Adele. Με τη τελευταία να έχει εξομολογηθεί πως λατρεύει τη μουσική του, αφήνοντας  να εννοηθεί πως θα ήθελε να της γράψει ένα κομμάτι για το καινούριο δίσκο της.