Η Lorde ή με το πραγματικό της όνομα Ella Marija Lani Yelich-O’Connor κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία. Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1996 και μεγάλωσε στο Όκλαντ μαζί με τις δύο αδερφές της και τον αδερφό της. Όταν πήγαινε ακόμη στο σχολείο, συμμετείχε σε παραστάσεις και είχε δημιουργήσει τη δική της θεατρική ομάδα. Επίσης, το ταλέντο της στο τραγούδι φάνηκε από νωρίς, όταν σε σχολικό διαγωνισμό για την ανάδειξη νέων ταλέντων, κέρδισε το βραβείο! Τέλος, το ψευδώνυμο Lorde προέκυψε από τη λέξη Lord με το “e” στο τέλος να προσδίδει γυναικείο τόνο στην έννοια!

Από νωρίς μπήκε στο χώρο της μουσικής υπογράφοντας συμβόλαιο με την Universal Music. Το Νοέμβριο του 2012, ηχογράφησε το πρώτο της δίσκο με τίτλο “The Love Club”, τον οποίο διέθεσε δωρεάν στο Soundcloud. Μετά από την επιτυχία που γνώρισε με χιλιάδες downloads , η εταιρεία αποφάσισε να τον κυκλοφορήσει επισήμως το Μάρτιο του 2013.

Το πρώτο single “Royals” με τ’ οποίο τη γνωρίσαμε οι περισσότεροι, βρέθηκε στη λίστα του US Billboard Hot 100! Το Σεπτέμβριο του 2013, κυκλοφόρησε τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο της με τίτλο “Pure Heroine”. Βρέθηκε στην πρώτη θέση στα charts στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά, στην Ιρλανδία, στη Νορβηγία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι σημαντικό να πούμε πως το album κέρδισε το βραβείο Grammy – Best Pop Vocal Album.

 


*Από το δίσκο “Pure Heroine” ξεχώρισαν και τα κομμάτια “Tennis Court”, “Team”, “No Better” και “Glory and Gore”!

 

 

 

Στο πρώτο μισό του 2014 εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ σε Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, στο Coachella στην California και εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους άρχισε να ετοιμάζει το δεύτερο κατά σειρά δίσκο της.

Η Lorde αποκαλείται ως φεμινίστρια όπως έχει αναφέρει και η ίδια αρκετές φορές σε συνεντεύξεις της. Με τη μουσική της εκφράζει τα νέα παιδιά, απορρίπτει στερεότυπα και κατακρίνει όλα όσα πλήττουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Επίσης, διαθέτει μια χαρακτηριστική φωνή και σε συνδυασμό με τις συναισθηματικές ερμηνείες της, δημιουργούν ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Πολλοί μιλούν για ένα κορίτσι με αυτοπεποίθηση, πάθος για τη μουσική και με μυστήρια ομορφιά που σε ελκύει. Άδικο δεν έχουν!