Το Έτσι Και Το Αλλιώς (ανάκατες σκέψεις του αύριο για πράγματα του χθες που μας έφεραν στο σήμερα)

Η απώλεια δεν διαβάζεται και δεν προφέρεται, τη νιώθεις όμως. Την απουσία δεν τη νιώθεις, μπορείς όμως να τη συνειδητοποιήσεις. Το χάος δεν μπορείς να το προβλέψεις, μπορείς όμως να τρομάξεις μαζί του. Το ταλέντο δεν το δημιουργείς, το προάγεις. Η φαντασία δεν καλουπώνεται, κάποιοι την έχουν έμφυτη, και κάποιοι πάλι όχι. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι λυπηρό, είναι απλά η αλήθεια.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που το έχουν και εκείνοι που το προσπαθούν. Πιστεύω στη μοναδικότητα των ανθρώπων, δεν πιστεύω όμως πως δεν κατηγοριοποιούνται κιόλας. Πιστεύω στις δημόσιες σχέσεις αλλά όχι στο ξεφτιλίκι. Πιστεύω στα νέα παιδιά της πόλης, αλλά όχι σε όλα. Πιστεύω στην ανάγκη για διαχώριση αυθεντικότητας και φθηνής αντιγραφής.

Η βασική ιδέα είναι πως βρίσκομαι στα όριά μου. Δεν αντέχω άλλη ματαιότητα και είμαι σίγουρος πως ούτε εσύ. Δεν ανέχομαι άλλους φελλούς να ορίζουν τι είναι τέχνη και τι όχι. Η τέχνη δεν διδάσκεται από κανέναν. Είναι προτιμότερο να σε εμπνέουν παρά να σε διδάσκουν.

Έλα παραδέξου το. Τα μπαλόνια ξεφουσκώνουν, τα hungover περνάνε. Τα αυτοκόλλητα ξεκολλάνε και οι θυσίες σου για τους ανθρώπους δε σου εξασφαλίζουν απαραίτητα τους ίδιους τους ανθρώπους. Η Ελλάδα και η τέχνη της στα χειρότερα της. Αν δεν ανθίσουν τώρα, τότε πότε;

Kαλή αρχή στο The Mach|ne.

Yiannis Chatzimichalis εικαστικός – φωτογράφος.

Facebook:Yiannis Chatzimichalis