Θεωρητικά, τα κλασικά Χριστούγεννα έχουν χρώμα Κόκκινο! Έχουν χαρά, πάθος, ορμή, αγάπη, ζεστασιά. Ωστόσο, το κόκκινο παραπέμπει και στο Πάσχα // Συνεπώς απορρίπτεται.

 

Θα μπορούσαν ωστόσο τα Χριστούγεννα να είναι Λευκά. Σαν το κλασικό τραγούδι (βλέπε ‘’White Christmas’’), σαν τους κουραμπιέδες, σαν τις νιφάδες ή σαν την αγνότητα του μικρού Χριστούλη του οποίου πλέκουμε το τούλι // Μέρες που είναι!

 

Θα μπορούσαν να ήταν μπλε ή πράσινα Χριστούγεννα, χρώματα που συμβολίζουν την ηρεμία, την ξεκούραση ή την ελπίδα και την αναγέννηση αντίστοιχα.

 

Ίσως θα μπορούσαν να είναι και μωβ Χριστούγεννα, παραπέμποντας σε μια ανώτερη πνευματική εξέλιξη και στην τελειότητα, στόχοι που συνήθως μπαίνουν όταν έρχεται μια νέα χρονιά.

 

Ακόμη και πορτοκαλί Χριστούγεννα μπορώ να φανταστώ, καθότι Χριστούγεννα σημαίνει φιλία, ζεστασιά, αισιοδοξία, νέα αρχή και πολύ φαγητό!

 

Για ‘μένα όμως τα φετινά Χριστούγεννα είναι… ριζοσπαστικά ΡΟΖ

 

Αφενός γιατί φέτος μου έκαναν δώρο ένα σουρεαλιστικό ροζ δεντράκι που αναβοσβήνει με εξαιρετική συνέπεια στο σαλόνι μου και αφετέρου διότι συμβολίζει την ελευθερία, την τόλμη, την τρυφερότητα, την παιδικότητα, την αθωότητα, την φιλοδοξία, τα όνειρα, την διαφορετικότητα, την αυτογνωσία, την συμφιλίωση με τον εαυτό μας, την πνευματική ισορροπία, την ελευθερία (..)

 

Ξέρετε δηλαδή, όλα αυτά που λείπουν από την ζωή μας.

 

Όλα αυτά που θέλουμε να έρθουν την νέα χρονιά

 

Ροζ ολοταχώς λοιπόν!