Στην υγειά σας λοιπόν! Ναι σε σας μιλάω, σε όλους τους εξαφανισμένους ανθρώπους της ζωής μου, γονείς φίλοι σχέσεις, συγγενείς ακόμα και απλοί γνωστοί. Στην υγειά σας γιατί σας αξίζει, γιατί χωρίς εσάς δεν θα ήμουν εγώ εδώ τώρα.

Πονάει η απουσία γαμώτο και πονάει πολύ αλλά μπορώ να ζήσω με αυτήν πλέον. Δεν σας χρειάζομαι γιατί όταν ήθελα δεν ήσασταν ποτέ εκεί πραγματικά και πλέον είναι αργά.

Είμαι δυνατή και ανεξάρτητη και δεν είναι μπαρούφες, είναι η αλήθεια. Όχι το κενό δεν καλύπτεται – το ενσωματώνεις πάνω σου σαν να το απορροφάς και τρέφεσαι απ αυτό. Γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος επειδή το έχεις επιλέξει εσύ και λες στον εαυτό σου πως δεν θα γίνεις ποτέ σας κι εκείνους τους δειλούς.

Μπορείτε να κάνετε όσες ξαφνικές εμφανίσεις θέλετε, να βρίσκετε όσες αφορμές θέλετε όως η επιρροή σας δεν ισχύει. Οι δείκτες του ρολογιού σταμάτησαν.

Και εγώ και εσύ είμαστε καλύτεροι απ αυτούς γιατί αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε, είμαστε καλύτεροι γιατί δεν ψάχνουμε την εύκολη λύση, είμαστε καλύτεροι γιατί διεκδικούμε αυτά που θέλουμε, είμαστε καλύτεροι γιατί προσπαθούμε.

Στην υγειά της απουσιάς σας λοιπόν!