Πιάνουν δουλειά το βράδυ. Αυτοδημιούργητοι και αυτόφωτοι. Χαμένοι στο σύμπαν και αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του χάους. Δεν κάνουν ποτέ κοιλιά. Τους διακρίνει η συνέπεια και η λάμψη.

 

Είναι εκείνοι οι κλέφτες που αρπάζουν λίγο από το φως της ημέρας και μοστράρουν την ακτινοβολία τους στο σκοτάδι της νύχτας. Είναι εκεί και φωτίζουν κάθε ερωτευμένο και τρελαμένο, κάθε παρορμητικό και μοναχικό, κάθε αλήτη και κοπρίτη. Κάθε ευλογία και κάθε αμαρτία.

 

Υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ε, με τόσα ποτά και άλλες τόσες νοσταλγίες που κουβαλούν… Φορτωμένοι με όνειρα χειμερινής και θερινής νυκτός. Με ελπίδες βροχής και επιθυμίες ξαστεριάς. Δίκαια, λοιπόν!

 

Κι αφού έχουν τσακωθεί με τον ύπνο, πρόθυμα θα σε φιλοξενήσουν στο δικό τους αλλόκοτο ξενοδοχείο (πέντε αστέρων και βάλε!) στις δικές σου μεγάλες αϋπνίες, στις μεγάλες σου ανησυχίες, στις μεγάλες σου περιπλανήσεις.

 

Φύσει και θέσει ρομαντικοί θα φτιάξουν το κατάλληλο σκηνικό, με ημίφως, πολύ μυστήριο και άπλετο χρόνο για να ακούσουν εξομολογήσεις, παρεξηγήσεις, ιστορίες νυχτερινής τρέλας!

 

Άκρως γοητευτικοί, σε σαγηνεύουν από την πρώτη ματιά! Σε παρασύρουν σε έναν ατέλειωτο χορό αναμνήσεων που μπλέκεται με μυρωδιές παλιές, βραδιές μαγικές, νότες αγαπημένες! Ταυτόχρονα, ενισχύουν τον ενθουσιασμό σου για οτιδήποτε προσδοκάς και σχεδιάζεις. Τσουγκρίζουν μαζί σου το ποτήρι στα όνειρα που ανυπομονούν, στα προσεχώς που έρχονται, στα μονοπάτια που ανοίγονται. Και έτσι ακούραστα συνεχίζετε μέχρι το χάραμα.

 

Και επειδή είναι και τύποι αυθεντικοί και πολύ ξηγημένοι, δεν θα διστάσουν να θυμώσουν και μαζί σου. Στο σημείο που θα διαφωνήσουν και η ένταση θα έχει φτάσει στο ζενίθ, θα χαράξουν μία κάθετη (φωτεινή πάντα!) πορεία και με ένα θεαματικό φινάλε θα σβήσουν.

 

Εκείνη την στιγμή απελευθερώνουν τόση ενέργεια, διώχνουν καθετί άσχημο και εγκαινιάζουν μια καινούργια αρχή. “Παίζει” να είναι η ανατολή που πλησιάζει, “παίζει” και η αναγέννηση που γίνεται μέσα σου. Το σημάδι το είδες, καιρός να το ακολουθήσεις. Άλλωστε, δεν ήταν τυχαίο! Αλήθεια, ευχή έκανες;