Στη ζωή σου θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς δεν θα σου δώσουν αγάπη, αλλά δεν σημαίνει αποκλειστικά ότι δεν θέλουν. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην έχουν να σου δώσουν, οπότε μη το παραβλέπεις. Απλώς ορισμένοι τυχαίνει να είναι τόσο ρηχοί, τόσο κενοί και αδιάφοροι, που οποιαδήποτε προσπάθειά σου για να ζωντανέψεις το “είναι” τους, πάει στον βρόντο. Και επειδή θαύματα σε αυτό το ζήτημα δεν συμβαίνουν, προχώρησε παρακάτω και μην τα περιμένεις. Σου το λέει ένας άνθρωπος που τα περίμενε για πολύ καιρό, και υπέμενε.

 

Κάποιοι άνθρωποι, δυστυχώς, είναι τόσο “λίγοι”, που ακόμη και αν τους δώσεις τα πάντα, δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ να σε φτάσουν, και επομένως να σε καταλάβουν και να στο ανταποδώσουν. Θα είναι πάντα “λίγοι”. Αδιάφορες προσωπικότητες στις οποίες δίνουμε μέρος της αγάπης μας για να σταθούν στα πόδια τους, αλλά εν τέλει κατακρημνίζονται στη γεμάτη μιζέρια και προβλήματα ζωή τους. Μία φορά κακό για εμάς που σπαταλάμε δίχως λόγο τον χρόνο μας σε αυτούς, αλλά δέκα φορές κακό για εκείνους, που δεν πρόκειται να αλλάξουν στον αιώνα τον άπαντα.

 

Τα πλάσματα αυτά, αποτελούν μια ειδική κατηγορία ατόμων, που έχουν το μοναδικό χάρισμα να καθρεπτίζουν όλες τις ανασφάλειες, τα προβλήματα και τις αγωνίες τους στο πρόσωπο του άλλου, που δεν φέρει στην ουσία κάποιο τέτοιο πρόβλημα, αλλά του δημιουργούν την ψευδαίσθηση, ότι όχι μόνο τα έχει, αλλά ότι τα προκαλεί κιόλας στους άλλους, βάζοντας τον ίδιο σε έναν ατέρμονα κύκλο προβληματισμού, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να τον απασχολεί.

 

Πρόκειται για ανθρώπους συναισθηματικά ανάπηρους, που επειδή έχουν τσακισμένα τα δικά τους συναισθήματα, θέλουν να σακατέψουν και των άλλων, σαν αντίποινο, για τα άσχημα περιστατικά που τους επιφύλασσε η μοίρα για τη ζωή τους, ανεξαρτήτως του αν ο άλλος δεν τους φταίει σε τίποτα. Απλώς θέλουν να τον πονέσουν, επειδή πόνεσαν, και μέσα από αυτή τους την συμπεριφορά, παίρνουν κάπως το αίμα τους πίσω. Μία εκδίκηση άνευ όρων, μία κακία άνευ δικαιολογίας.

 

Είναι οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από μειωμένη ενσυναίσθηση, και δεν νοιάζονται για τους άλλους, ούτε καν γι’ αυτούς που βρίσκονται στον στενό τους κύκλο. Και αν δείχνουν πως ενδιαφέρονται, μην παραπλανηθείτε. Πρόκειται για μία υποκρισία, που στόχο έχει να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει την εντύπωση, ότι είναι καλοί, αλλά όχι με όλους, παρά με όσους κρίνουν αυτοί σωστό ότι πρέπει να είναι.

 

Αυτά τα άτομα θα κοιτάξουν πως να σε αδειάσουν συναισθηματικά, και να ερημώσουν τον εσωτερικό σου κόσμο, γι’ αυτό, αν τυχαίνει να έχεις κάποιον τέτοιον κοντά σου, να τον διώξεις όσο είναι νωρίς. Δεν θα σου φανεί πουθενά χρήσιμος. Αυτού του είδους οι άνθρωποι δρουν σαν βδέλλες, που μελλοντικά θα σε αφαιμάξουν, αφήνοντάς σε εξαντλημένο στο παιχνίδι του έρωτα, και επομένως αδιάφορο για την εκκίνηση οποιασδήποτε νέας προσπάθειας σε αυτόν τον τομέα.