Συναίσθημα, ο συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του ατόμου. Έτσι το ορίζουν επιστημονικά. Μπούρδες θα πω εγώ. Το συναίσθημα είναι η κινητήρια δύναμη αυτού του κόσμου. Υπήρχε πριν απο εμάς και θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν εξαρτάται απο κανένας και όμως όλοι εξαρτώμαστε απ αυτό.

 

Καθίστε να σκεφτείτε, οποιαδήποτε πράξη συμβαίνει είτε καλή είτε κακή προέρχεται απο ένα συναίσθημα. Οργή, αγάπη, θυμό έρωτα. Ίσως ο έρωτας να είναι το πιο δυνατό και αέναο συναίσθημα. Άνθρωποι ζούν και πεθαίνουν στο άκουσμα του. Άλλοι μαραζώνουν και ελπίζουν στην ύπαρξη του.

 

Οι άνθρωποι τελικά είναι πολύ κομπλεξικοί και καταβάθος απολαμβάνουν τον πόνο και την απόρριψη. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ έξω. Στηρίζονται σε εικόνες-πρότυπα της κοινωνίας, λέξεις χωρίς νόημα γιατι πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευτυχισμένοι. Ξεχνάνε να νιώσουν ή τι ένιωθαν και γίνονται συνεχώς όλο και πιο δυστυχισμένοι.

 

Τα συναισθήματα είναι σαν μια βροχή αστεριών που μας δώθηκε απλόχερα. Γιατί λοιπόν να κρυβόμαστε κάτω απ τα υπόστεγα περιμένωντας την μπόρα να περάσει;