Για περισσότερα από είκοσι χρόνια , ο γεννημένος στην Βρέμη, Vincent Peters συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων διεθνών φωτογράφων μόδας αλλά και πορτρέτων. Αναλαμβάνει καμπάνιες μεγάλων οίκων, οι οποίες μέσω των περιοδικών ευρείας κυκλοφορίας, χαρίζουν στη δουλειά του συνεχή παρουσία σε όλο τον κόσμο. Σήμερα ο φωτογράφος μένει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού, Ίμπιζας και Νέας Υόρκης.

1_Vincent Peters_Penélope Cruz_from the book Personal_Madrid 2015_Photo copyright Vincent Peters

Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο The Light Between Us έκανε αίσθηση ενώ η ομώνυμη έκθεση περιόδευσε ως σε διάφορες χώρες από το 2015 ως το 2016. Οι φωτογραφίες του Peters δεν αποτυπώνουν μόνο την γοητευτική και δραματική πλευρά των αστέρων του Χόλιγουντ και της μόδας, όπως η Charlize Theron, η Penelope Cruz, η Laetitia Casta και ο Alexander McQueen, αλλά στο δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Personal ο φωτογράφος αποκαλύπτει μια διαφορετική πλευρά τους, πιο προσωπική και οικεία. Μέσω των σκηνών μπαλέτου, που αποτυπώνει στις κλασσικής κομψότητας φωτογραφίες του ο καλλιτέχνης, δημιουργεί μινιμαλιστικές συνθέσεις.

Σε αυτές αντιπαρατάσσονται οι έντονες καταστάσεις κάποιου ξενοδοχείου με τα άμεσα και κοντινά πλάνα του φωτογράφου.

73409_8 73409_6

73409_1

Στο άλμπουμ Personal, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο teNeues (teneues.com) -και μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Haus der kurzen Wege, το κέντρο για τα δικαιώματα της οικογένειας του νοσοκομείου Charite του Βερολίνου- τον πρόλογο υπογράφει ο Dr. Matthias Harder, που επιμελήθηκε την ομώνυμη έκθεση στην Leica Gallery της Φρανκφούρτης 19/1-18/3/2017.

https://us.leica-camera.com/Leica-Galleries/Leica-Gallery-Frankfurt/About-us-Gallery-Frankfurt

 

Από την Δανάη Γεωργίου