Άνθρωποι που περνούν από τη ζωή σου και ξαφνικά στο πέρασμα του χρόνου εξαφανίζονται. Χάνονται.  Ίσως  χάθηκες εσύ πρώτος.

Ένα τυχαίο σημείο, αυτό όπου μετά από καιρό συναντιέστε.

– «Ζεις; Χαθήκαμε; Τι κάνεις; Να κανονίσουμε καφέ»!

Μέχρι το επόμενο-τυχαίο σημείο συνάντησης- δεν έχεις νέα.

Άτομα με τα οποία πέρασες ορισμένες από τις ωραιότερες-ίσως και απλά ωραίες- στιγμές της ζωής σου. Με άλλους μεγαλώσατε μαζί στα πάρκα, με άλλους μοιραστήκατε το ίδιο θρανίο, με άλλους ζήσατε έναν έρωτα μεγάλο. Περαστικοί.

Δε πίστευες ότι θα χαθείτε ποτέ. Ότι θα ξεχαστείτε.

Κάποιοι σε πλήγωσαν πολύ. Δε το περίμενες. Άλλους τους πλήγωσες εσύ. Με άλλους απλά χαθήκατε. Άλλαξαν οι δρόμοι, οι στόχοι, τα όνειρα. Χαθήκατε.

Καμία φορά τα σκέφτεσαι ,τα λησμονείς.

Λησμονείς τις στιγμές ή τους ανθρώπους;

Και τα δύο; Ναι, καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό.

Για εκείνους όμως που χάθηκαν χωρίς λόγο , εκείνους που φέρθηκαν πιο σκάρτα ίσως και αχάριστα, σκέφτεσαι το ίδιο;

Είναι ίσως οι μόνες στιγμές που αγαπάς την μοναξιά της στιγμής σου.

Φαντάζει δύσκολο να την αγαπάς;

Κι όμως. Αρκεί να αναλογιστείς πως τελικά δεν κερδίζεις τίποτα από έναν ανούσιο και τελείως ψεύτικο καφέ. Ένα ραντεβού στο οποίο θα μιλάς απέξω απέξω για όλα. Με υπεκφυγές και αερολογίες. Μια μπύρα όπου θα προσέχεις τι θα πεις και πώς.

Άστο.  Δε ταιριάζουμε με όλους. Είναι φυσικό. Γιατί να καταπιέζεσαι;

Ξέρεις, στη ζωή μας θέλουμε ανθρώπους που τους λείπουμε. Που μας ψάχνουνε. Που μας αγαπάνε κι ας είμαστε ξεροκέφαλοι. Που τους νοιαζόμαστε. Που θα βγεις για καφέ, θα καταλήξεις σε ταβερνάκι και θα το λήξεις χαράματα με ρακόμελα. Και θα έχεις πάντα κάτι να πεις-ουσιαστικό ή και κακόγουστο αστείο. Που θα περπατάς κι σε εκείνα τα λεπτά ησυχίας δε θα νιώθεις αμήχανα.  Και δε θα χρειάζεται ποτέ να προσέχεις τα λόγια σου.

Λίγους τέτοιους θα συναντήσεις στη πορεία της ζωής σου. Με λίγους θα δημιουργήσεις δεσμούς δυνατούς, θερμούς και αμοιβαίους-και μακάρι- παντοτινούς. Και ας αλλάξουν οι δρόμοι, θα υπάρχει πάντα ένα μικρό μονοπάτι να σας ενώνει.

Αυτούς τους ανθρώπους να τους αγαπάς. Να τους σέβεσαι. Να τους προσέχεις.

Η ζωή είναι πιο ωραία όταν έχεις ωραίους ανθρώπους δίπλα σου.