Μάθημα πρώτο: Ντύσου σαν Παριζιάνα

Το Παριζιάνικο DNA

Δεν χρειάζεται να έχεις γεννηθεί στο Παρίσι για να έχεις Παριζιάνικο στυλ. Είμαι το καλύτερο παράδειγμα, αφού γεννήθηκα στο Σαιν Τροπέ.

Το Παριζιάνικο στυλ είναι συμπεριφορά, τρόπος σκέψης. Μεταξύ ροκ  και αστικού συντηρητικού στυλ το Παριζιάνικο έρχεται πάντα πρώτο. Ξεφεύγει διακριτικά από τρέντυ μοδάτους πειρασμούς .

Αναπνέει, παίρνει αέρα από τα τελευταία τρεντς αλλά και διακριτικά και πάντα με ένα στόχο: ” Η μόδα πρέπει να σε διασκεδάζει, να την απολαμβάνεις”.

Μια Παριζίανα ακολουθεί κάποιους χρυσούς  κανόνες, της αρέσει όμως να τους αλλάζει, να τους εξελίσσει.

Εδώ σας έχω τον δικό μου Παριζιάνικο οδηγό-στυλ. Είναι εύκολο!!

 

1.  ΟΧΙ στα  “συνολάκια”

 

Οι απόλυτοι συνδυασμοί είναι έγκλημα- ανακάτεψε τα!!

Απαραίτητο.. Να γνωρίζεις πως να “μπλέκεις” στυλ και γνωστές φίρμες!!

Ενας έξυπνος συνδυασμός σικ και φθηνού είναι ο χρυσός κανόνας όταν μιλάμε για Παριζιάνικο στυλ!

Συνδυάζοντας μία vintage it τσάντα με ένα απλό κασμιρένιο πουλοβεράκι είναι ότι καλύτερο, από το να αντιγράφεις ότι τελευταίο κυκλοφορεί!!

Η Παριζιάνα είναι ένα “ελεύθερο πνεύμα” – ποτέ δεν αγοράζει συνδυασμένη μπλούζες και φούστα από το ίδιο μαγαζί!

Ο κανόνας είναι απλός: Σικ σημαίνει ποτέ να μην αγοράζεις ένα ολοκληρωμένο outfit γιατί πολύ απλά αυτό πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς!!

 

2. Το καλλιτεχνικό- διανοουμενίστικο στυλ  είναι αυτό που σε ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος.

 

Ποτέ δεν πρέπει να δείχνεις πλούσια, φανταχτερή και με μάρκες που φαίνονται και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το στυλ. Μια γνήσια Παριζιάνα δεν νοιάζεται να “τυλίξει” έναν πλούσιο άντρα. Δεν την αφορά να ψωνίζει για τον εαυτό της, μόνο και μόνο για επιδεικνύει τις μάρκες της. Απαιτεί την ποιότητα. Τί είναι πολυτέλεια για αυτή;

Ένα brand που εγγυάται το καλό γούστο, και όχι μία τσάντα που φωνάζει από μακριά πόσο ακριβή είναι.

 

3. Ψάξε!!

 

Οι Παριζιάνες αγαπούν να ανακαλύπτουν νέες εταιρίες , ειδικά όταν αυτές είναι δημιουργικές και οικονομικά προσεγγίσιμες.

Θα τρελαθούν, κυριολεκτικά, αν βρουν κάτι καλό στο πιο φθηνό μαγαζί, αλλά ποτέ δεν θα παλέψουν για να βγουν πρώτες στη λίστα με τις πιο ακριβές it τσάντες.

Η γκαρνταρόμπα τους είναι, ένας συνδυασμός φθηνών και προσιτών αγορών, πράγματα αγορασμένα από τις διακοπές  και ελάχιστα ακριβά κομμάτια.

Είναι αδύνατον να καταλάβεις αν το τζην της  είναι Gap, Notify, H&M ή ακόμη και Hermes..

Ποτέ δεν θα ξοδέψει ένα μισθό για το τελευταίο must-have της μόδας. Και δεν έχει να διαθέσει τόσα πολλά, αλλά έχει και τέτοια αυτοπεποίθηση στο ταλέντο της σαν στυλίστρια, που αναρωτιέται γιατί να πρέπει να ξοδέψει τόσα πολλά για κάτι που και η ίδια θα μπορούσε να σχεδιάσει. Ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι εκτός μόδας ποτέ. Έτσι κι αλλιώς!!

Ξέρει να σαρώνει τη μόδα και να τη βάζει στη θέση της. Απλά κρατά μια “νότα” κάθε φορά, και απλά την καθιστά κομμάτι της γοητείας της.

 

 

by Antigoni Pafili