Σοφή κουβέντα..

Θυμάμαι συχνά τον παππού να την λέει..

Ποιος είπε όμως ότι η μάθηση είναι εύκολο πράγμα..;;;

Όσο περνά ο καιρός.., όλα γύρω μας αλλάζουν..!

Αλλάζουν και μας δίνουν μαθήματα..

Μαθήματα για :

Το ποιοι είμαστε..

Και φυσικά δεν εννοώ σε ποιο κοινωνικό status υπάγεσαι ή ποιος νομίζεις ότι είσαι και τον παριστάνεις… αλλά ποιος είσαι πραγματικά!!! Κάτι που το επηρεάζουν αρκετά έκτος τον άλλων, ο τρόπος που μεγάλωσες από παιδί αλλά και τα ερεθίσματα που δέχτηκες τα χρόνια διαμόρφωσης του χαρακτήρα σου.

Το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε…

Έχει να κάνει κυρίως με το τι χρειάζεται  πραγματικά ο καθένας..κι ίσως όχι τόσο το τι θέλει.. Αναλογίσου απλά πόσες φορές θέλησες κάτι που τελικά δεν το χρειάστηκες ποτέ..

Το που θέλουμε να πάμε..

Τις φιλοδοξίες μας , το πού θέλουμε να φτάσουμε.., κοινωνικά , πνευματικά.. καθώς επίσης και ποιους ορίζοντες θέλουμε να κατακτήσουμε.

Το τι χρειαζόμαστε για να είμαστε καλά…

Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο τα υλικά αγαθά για να νιώθουν καλά.., σίγουρα όμως όλοι χρειάζονται πραγματικά ανθρώπους που να τους γεμίζουν – ολοκληρώνουν…

Το τι θα πρέπει να προσέχουμε..

Ως γνωστών προσέχουμε για να έχουμε.. κάποιες φορές όμως προσέχουμε και για να μην έχουμε.. μπερδέματα.., παρεξηγήσεις.. κι όλα αυτά τα δυσάρεστα..

Το τι πρέπει να κάνουμε όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα σχεδιάσαμε..

Δεν λέω καλά είναι και τα σχέδια προς δράση..καλύτερα όμως είναι να υπάρχει κι ένα back up plan..μην ξεχνάς ότι ο αστάθμητος παράγοντας, υπάρχει παντού εκεί έξω για να σου θυμίζει πάντα ότι όσο καλή προετοιμασία κι αν έχεις κάνει, κάτι μπορεί να πάει στραβά..

Όσο ζεις λοιπόν μαθαίνει…

Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι ξανά..

Να εμπιστεύεσαι αλλά να οχυρώνεσαι κιόλας, έτσι ώστε να γίνεις λιγάκι πιο δυνατός για την επόμενη φορά..