Πόσοι και πόσοι δεν γνωρίζουμε το “ροζ συννεφάκι”;

Ναι, ναι…αυτό στο οποίο ως παιδιά κατοικούσαμε και που μας έκαναν έξωση κακήν κακώς μόλις μπήκαμε στον κόσμο “των μεγάλων”, “των ενηλίκων”.

Ήταν εκείνη η στιγμή που ενώ ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε τα φτερά μας και είχαμε όλη την καλή διάθεση να δώσουμε αγάπη και να βοηθήσουμε -ενώ παράλληλα περιμέναμε να μας φερθούν με τον ίδιο τρόπο….στο τέλος φάγαμε τα μούτρα μας.

 

Ε, αυτό ονομάζεται απομυθοποίηση με λίγα λόγια.

Καιρό τώρα αναρωτιόμουν τι είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο. Η λέξη «απομυθοποίηση»;  (Μιας και εγώ από μικρή λάτρευα τους μύθους και τα παραμύθια…και τώρα η λέξη αυτή συνδυάζεται με κάτι αρνητικό;) ή μήπως το ότι καθαιρούνται από τον κουκλίστικο θρόνο όπου τους είχα τοποθετήσει άνθρωποι που θαύμαζα μια ζωή και ήταν τα πρότυπά μου;

 

Δεν έχω βρει ακόμα την λύση. Ίσως μου πάρει καιρό να συνηθίσω στην ιδέα αυτή. Όπως και να το κάνεις, όταν οι άνθρωποι αλλάζουν συμπεριφορά απέναντί σου αναρωτιέσαι αν έκανες κάτι που τους ενόχλησε. Μα μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι με το που εισερχόμαστε στον κόσμο των ενηλίκων αυτόματα το παιχνίδι αλλάζει; Δεν είσαι ο ίδιος με πριν. Τώρα είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις και εσύ, να γίνεις καλύτερος από κάποιους και αυτό πολλοί το φοβούνται.

 

Για αυτό μην βιαστείς να δείξεις τα χαρτιά σου από την αρχή, και κυρίως μην κάνεις το λάθος να εμπιστευτείς. Κράτα  κρυμμένα καλά τα μυστικά σου και αποκάλυψέ τα μόνο όταν  βεβαιωθείς πως ο άλλος δεν είναι έτοιμος να σε φάει στη γωνία. Τώρα θα μου πεις, “πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για κάποιον…;” Δεν το ξέρεις. Απλά το νιώθεις.

” Και αν μου την φέρει; ” Ε τότε, προχώρα και όπως είπαμε….  ώρα για απομυθοποίηση.

 

Όσο και να μην το θες πρέπει να αλλάξεις τις αντιλήψεις σου για ανθρώπους που είχες τοποθετήσει “ψηλά”. Γιατί όσο “ψηλά” τους είχες, τόσο πιο πολύ ακούστηκε ο χτύπος όταν έπεσαν. Μην κλείνεις τα αυτιά σου. Αυτοί ήταν. Και πέρα από τον γδούπο άκουσα και κάτι άλλο. Όχι δεν ήταν σπάσιμο βάζου… αλλά η καρδιά μου που έγινε χίλια κομμάτια όταν συνειδητοποίησα πως στον κόσμο των μεγάλων το παιχνίδι παίζεται διαφορετικά…