Είναι η εποχή της αναμονής της ελπίδας. Η ελπίδα είναι η τελευταία επιλογή της απόγνωσης. Η απόγνωση έχει έρθει από υπερβολική δόση του ‘’Εγώ’’. Είναι η εποχή του Εγώ. Λέξη με τρία γράμματα και τόση καταστροφή δεν υπάρχει καμία άλλη. Ποτέ το Εσύ δεν ήταν πιο επικίνδυνο από το Εγώ. Παλιά η μοναξιά ήταν θέμα συλλογικής προσπάθειας τώρα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Στη χώρα μας ειδικά ευδοκιμεί πάντα το Εγώ παρά την οικονομική κρίση. Εξαιρετικό εργαλείο στην προώθηση του Εγώ είναι το διαδίκτυο. Εγώ θα σου πω πού θα πας. Εγώ θα σου πω τί θα φας. Εγώ θα σου πω τί θα ψηφίσεις. Εγώ θα σου πω και Εσύ θα ακούσεις ή θα διαβάσεις. Εγώ θα σου μαζέψω τα likes για να αισθανθώ περισσότερο Εγώ.

 

‘’Το Εγώ φουσκώνει’’ που λέει και ο Δεληβοριάς. Μόλις φουσκώσει πολύ ο Φεβρουάριος θα έρθει η Άνοιξη. Η εποχή που το Εγώ ψάχνει το Εσύ για να το ταιριάξει με τον ήλιο και του δρόμους που απλώνονται μπροστά μας. Ο Φεβρουάριος σώζεται και έχει την συμπάθεια μας επειδή είναι λειψός μήνας. Μοιάζει και αυτός να βιάζεται να δώσει την σειρά του στην Άνοιξη. Είμαστε στο σημείο που η Άνοιξη μας κάνει αναπάντητες με κάποιες σωτήριες πρωινές λιακάδες. Μας δηλώνει την παρουσία της.

 

Εσύ έχεις αρχίσει ήδη να μαλώνεις με τα μάλλινα σου ρούχα. Να κοιτάς με μισό μάτι το θεόρατο παλτό σου. Θέλεις να φορέσεις και εσύ τα ανοιξιάτικά σου. Ο ήλιος θέλει να κοιτά το δέρμα σου στο δρόμο. Να είσαι ο λόγος που σε λίγο καιρό τα φανάρια στους δρόμους θα είναι όαση για τους οδηγούς της καθημερινότητας. Να σε κοιτούν οι οδηγοί μέχρι να ακουστεί η πρώτη κόρνα. Να έχεις αυτό το βλέμμα που μοιάζει σαν ο κόσμος να φτιάχτηκε για εσένα, όπως λέει και ο ποιητής.

 

Έρχεται λοιπόν μια εποχή που απαιτεί το Εγώ να γίνει Εσύ. Αρκετές selfies μοναξιάς τραβήξαμε όλοι μας. Η Άνοιξη βρίσκεται γύρω μας και στους γύρω μας. Τα παράθυρα που χρειάζονται πρίζα για να ανοίξουν φέρνουν μόνο ένα γκρίζο Εγώ που διψά να θαυμάσουμε την μοναξιά του. Τα άλλα παράθυρα είναι αναγκαία. Αυτά με τα παντζούρια που σε κάνουν να θαυμάζεις οτιδήποτε περιέχεται στην λέξη ‘’έξω’’. Τα ομορφότερα παράθυρα είναι πάντα αυτά των αυτοκινήτων. Όλα είναι δρόμος εξάλλου. Ακόμα και η Άνοιξη.