Ο χρόνος είναι κάτι το μετρήσιμο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει, ότι είναι υπολογίσιμος..

Τον μετράμε σε ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα.. τον μετράμε..απλώς..

Άλλοι τον αξιοποιούν κάνοντας πράγματα για την δουλειά τους (κλείνουν ένα ραντεβού, οριοθετούν μια συνάντηση)..άλλοι των μετρούν για να εκφράσουν την παράδοση ενός projectκαι άλλοι για να βρεθούν με κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπου..να πάρουν μια ανάσα και να συνεχίσουν.. υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι (λίγο πολύ όλοι έχουμε κατά καιρούς υπάρξει αυτοί οι άλλοι..), που τον αφήνουν να περνά σαν την άμμο από τα δάκτυλά τους χωρίς να σκέφτονται ότι τον χάνουν..

Εκεί που νομίζεις ότι κάπου αργότερα θα βρεις χρόνο για το ένα ή το άλλο, ξυπνάς ένα πρωί και τα πράγματα δεν είναι όπως νόμιζες..

Γι αυτό σου λέω..

Μην αναβάλεις και άρχισε να ξεχωρίζεις ποια πράγματα και ποιο άνθρωποι αξίζουν το χρόνο σου..

Στις μέρες μας είναι ήδη περιορισμένος.. όσο απομένει για σένα (ναι..για ΣΕΝΑ λέω..βρες χρόνο και για σένα..!!!), αξιοποίησέ τον επενδύοντας σε πράγματα που σε φτιάχνουν και σε ανθρώπους που έχουν κάτι να σου πουν..!

Κάποιες φορές ο χρόνος, μας δημιουργεί αγωνία, εντείνοντας την προσμονή μας και άλλοτε μας βοηθά στο να μεταβούμε από μια δυσάρεστη κατάσταση σε μία άλλη πιο ήπια και γιατί όχι και πιο ευχάριστη.. το πόσο χρόνο χρειάζεται ο καθένας από μας, έχει να κάνει μονάχα με τον ίδιο και με το τι πραγματικά θέλει την δεδομένη στιγμή..

Χωρίζεται σε παρελθόν, παρόν και μέλλον…

Μας θυμίζει όσα πέρασαν, μας ενεργοποιεί για όσα κάνουμε και μας ταξιδεύει σε όσα θέλουμε να ζήσουμε..

Ο χρόνος.. Φίλος ή Εχθρός..;

Φίλος όταν τον αξιοποιείς με κάθε δυνατό τρόπο..είτε σαν εργαλείο δουλειάς είτε σαν σύμμαχο για την ξεκούραση και φόρτωση των μπαταριών του μυαλού κ της ψυχής σου..είτε πάλι σαν όπλο για όσα μονάχα εκείνος ξέρει πώς να τα γιατρέψει..

Εχθρός τα βράδια που στριφογυρίζεις αδιάκοπα στο κρεβάτι σου προσπαθώντας να δώσεις λύσεις σε όσα σε απασχολούν..

Με άλλους είναι πιο ευγενικός..

Αφήνει λιγότερο το σημάδι του στις μορφές και τις ψυχές των ανθρώπων..

Αλλά για όλους είναι περαστικός..

Περνά.. το θέμα είναι να μην τον αφήνουμε να μας προσπερνά…!