Τι κάνει ένα κόσμημα μοναδικό;
Το χρώμα; Το σχέδιο; Το υλικό;
Ναι, ναι και ναι..
Τι συμβαίνει λοιπόν, όταν συναντιούνται όλα αυτά και συνδυάζονται με ένα αρχιτεκτονικό μυαλό;

Πώς προέκυψε το “Architectural Fashion by Nefelia”;

Είμαι αρχιτέκτων. Αγαπώ την μόδα. Ήθελα να συνεχίσω να δημιουργώ, να σχεδιάζω, να κατασκευάζω. Το αντικείμενο δεν είχε σημασία. Κόσμημα, ρούχο, παπούτσι, αξεσουάρ, όλα είναι στο παιχνίδι. Το κόσμημα προέκυψε τυχαία, και το ακολουθώ μέχρι να αισθανθώ ότι το έχω κατακτήσει, ότι έχω κερδίσει ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου.

-Τι υλικά χρησιμοποιείς στις δημιουργίες σου;

Ξεκίνησα πειραματιζόμενη με linoleum. Συνέχισα με πλεξιγκλάς, τα οποία κόβονται με laser. Θέλω πολύ να πειραματιστώ συνδυάζοντας το πλεξιγκλάς με πολύτιμα υλικά. Ασήμι και χρυσό.

 -Υπάρχει κάποιο αντικείμενο, το οποίο θα ήθελες να είχες σχεδιάσει;

Αγαπώ την δουλειά του Heatherwick. Θα ήθελα να είχα πάρει μέρος στον σχεδιασμό του british pavilion στην expo της Σαγκάη το 2010. http://www.heatherwick.com/uk-pavilion/

-Υπάρχει μέλλον για τους νέους σχεδιαστές στην Ελλάδα;

Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Είναι πιο εύκολο να διακριθεί κανείς εδώ, αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες και η πρόκληση είναι μεγαλύτερη. Έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με περισσότερο σεβασμό τους δημιουργούς που έχουν πετύχει στο εξωτερικό.

Αρχιτεκτονική ή μόδα;

Αρχιτεκτονική, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από ένα άδειο οικόπεδο. Μόδα, γιατί είναι ο πιο άμεσος τρόπος έκφρασης. 

-Ποιο βιβλίο σου άλλαξε τη ζωή;

Με ταξιδεύουν τα βιβλία, δεν μου αλλάζουν την ζωή! Ένα από τα αγαπημένα μου είναι «ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα « του Μιχαήλ Μπουλγκάγκοφ.

-Τι περιέχει μία ημέρα δημιουργίας σου;

Καταρχήν, καφέ και κουλούρι από το φούρνο! Στη μέρα μου θέλω μουσική, τακτοποιημένο γραφείο, καθαρό μυαλό, θετική διάθεση.

-Τι θα δούμε στη νέα σου συλλογή και από τι είναι εμπνευσμένη;

Για να δούμε, για να δούμε!!

-Που μπορεί να βρει κανείς τις δημιουργίες σου;

O πιο εύκολος τρόπος είναι να τα παρακολουθεί στο site μου :

www.nefelia-architecturalfashion.com

και να τα παραγγείλει κανείς online στο παρακάτω link: 

https://www.etsy.com/shop/NefeliaBoutique

 

Η Nefelia αποκλειστικά για τους αναγνώστες του The Mach|ne κληρώνει τα κοσμήματα της φωτογραφίας…

 

Η διαδικάσια καντε κλίκ στον συνδέσμο της φωτογραφίας στο The Mach|ne Facebook Page κοινοποιήστε δημόσια την φωτογραφία και λάβετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου….

Architectural Fashion By Nefelia στο Facebook

 

Την συνένετυξη πήρε για λογαριασμό του The Mach|ne….. The dot-hat-girl που αγαπά το styling και τη μόδα και αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά.