Θίοντορ:

-Είναι όμορφο να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον.

Σαμάνθα:

-Πως μοιράζεσαι τη ζωή σου;

 

Πως μπορείς να ορίσεις τον έρωτα;

Τι σημαίνει ανθρώπινη επαφή;

Πόσο αθώα και άυλη μπορεί να είναι μια σχέση;

Τολμάς να μείνεις στην ψυχή και να αφήσεις στην άκρη το σώμα;

Μια Πρωτότυπη Ιστορία Αγάπης από τον Σπάικ Τζόνζι

Τοποθετημένη στο Λος Άντζελες, στο εγγύς μέλλον, η ταινία ακολουθεί τον Θίοντορ (Χοακίν Φίνιξ), έναν ιδιόμορφο, τρυφερό άνδρα, ο οποίος βγάζει τα προς το ζην γράφοντας συγκινητικές, προσωπικές επιστολές για άλλους ανθρώπους. Πληγωμένος από το τέλος μιας μακρόχρονης σχέσης, ενθουσιάζεται από ένα νέο, εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται να είναι μια διαισθητική και μοναδική οντότητα. Με την εγκατάστασή του, απολαμβάνει τη γνωριμία του με τη «Σαμάνθα», μια έξυπνη γυναικεία φωνή (Σκάρλετ Τζοχάνσον) η οποία διαθέτει ενόραση, ευαισθησία και απρόσμενο χιούμορ. Καθώς οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, παράλληλα με τις δικές του, η φιλία τους εμβαθύνει σε έναν αναπόφευκτο έρωτα.

Ο αγαπημένα αντισυμβατικός και καινοτόμος σκηνοθέτης Σπάικ Τζόνζι, μπαίνοντας κυριολεκτικά στο μυαλό μιας τεχνητής οντότητας, καταθέτει την δική του ευαίσθητη εκδοχή για τη φύση της αγάπης και της μοναξιάς, με μια ταινία που επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με τον υπαρκτό κόσμο. Το “Her / Δικός της” προσδίδει ένα ρετρό ρομαντικό τόνο σε μια κοντινή εποχή, όπου η τεχνολογία διευκολύνει κάθε μας κίνηση και επιλογή και (άθελά της;) μας προτρέπει να αποζητήσουμε μια άλλου είδους προσωπική επαφή με καθετί, χειροπιαστό και μη, που μας περιβάλλει.

Δείτε την –ήδη φορτωμένη με βραβεία και καλές κριτικές- ταινία και πατήστε το play στο video που ακολουθεί, με ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με το θέμα του έρωτα και των σχέσεων σήμερα. Ίσως μετά σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα εκδηλώσετε εσείς την αγάπη σας. Θα μοιραστείτε μια κρυφή σκέψη σας, θα πιάσετε άραγε το μολύβι για να γράψετε ένα τρυφερό ραβασάκι ή μια χειρόγραφη αφιέρωση, θα αγγίξετε αυθόρμητα το χέρι του/της συντρόφου σας,;

Για να γεμίσετε το inbox σας με την αιώνια λιακάδα των αληθινών σας συναισθημάτων, δείτε τη ζωή με άλλα μάτια, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, πάρτε αποστάσεις, απαλλαγείτε από άχρηστα βάρη, αναζητήστε την ειλικρίνεια και αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας, προτού σηκώσετε το βλέμμα και ερωτευθείτε κάποιον εκεί έξω. Μην ξεχάσετε να αγκαλιάσετε την κάθε επιθυμία σας, αυτή είναι παντοτινά δική σας.

ΘΙΟΝΤΟΡ:

Βλέπω αυτό το κορίτσι.

Είναι ωραίο να είσαι δίπλα σε κάποια που ενθουσιάζεται με τον κόσμο.

Είχα ξεχάσει ότι υπήρχε.

VIDEO

 

-Η ταινία «Δικός της» προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 6 Φεβρουαρίου 2014, σε διανομή της εταιρείας Audiovisual.

Της Γιόλας Χριστούλα