Στην Ινδουιστική παράδοση, η θεωρία των Ενεργειακών Κέντρων έχει να κάνει με Κέντρα όπου η ενέργεια συσσωρεύεται και ελέγχει το κάθε κομμάτι της ύπαρξής μας, κρατώντας το σε αρμονική κίνηση και διοχετεύοντας τις ποιότητες του, το καθένα ξεχωριστά, σε κάθε αντίστοιχο κομμάτι της δραστηριότητας του ανθρώπου.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ

 

Το Ενεργειακό Κέντρο του Τρίτου Ματιού εντοπίζεται λίγο πιο πάνω από το σημείο ένωσης των φρυδιών. Ελέγχει την υψηλή νόηση, τη διορατικότητα και τη δυνατότητα ενόρασης. Μας δίνει βαθιά αντίληψη των γεγονότων της ζωής καθώς μας βοηθά να τα αντικρίσουμε μέσα από ένα πιο πνευματικό πρίσμα. Ορίζει την ικανότητα να αναπτυχθούμε πνευματικά και ανοίγει τις διόδους επικοινωνίας με το Σύμπαν.

 

Το χρώμα στο οποίο δονείται το Ενεργειακό αυτό Κέντρο είναι το Μωβ. Τα ορυκτά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του είναι ο Φθορίτης, ο Αμέθυστος, ο Σελεστίτης, ο Σελενίτης και η Φεγγαρόπετρα.

 

Τα αιθέρια έλαια που βοηθούν την ενεργοποίηση και την εξισορρόπησή του είναι το Ελεμί, η Λεβάντα, ο Βασιλικός, η Δάφνη και το Ροδόξυλο.