Στην Ινδουιστική παράδοση, η θεωρία των Ενεργειακών Κέντρων έχει να κάνει με Κέντρα όπου η ενέργεια συσσωρεύεται και ελέγχει το κάθε κομμάτι της ύπαρξής μας, κρατώντας το σε αρμονική κίνηση και διοχετεύοντας τις ποιότητες του, το καθένα ξεχωριστά, σε κάθε αντίστοιχο κομμάτι της δραστηριότητας του ανθρώπου.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΙΜΟΥ

Το Ενεργειακό Κέντρο Λαιμού εντοπίζεται μεταξύ 7ου αυχενικού και 1ου θωρακικού σπονδύλου και σχετίζεται με την ουσιαστική έκφραση των συναισθημάτων μας προς τα έξω, την βαθιά αναγνώριση και την υπεράσπιση της εσωτερικής μας αλήθειας, αλλά και της απώτερης αποστολής μας στη ζωή. Το Κέντρο Λαιμού ελέγχει την αρμονική έκφραση του λόγου, με τον κατάλληλο χρωματισμό και τόνο για την κάθε περίσταση, και αφορά στην καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση των δημιουργικών ιδεών.

 

Το χρώμα της δόνησής του είναι το μπλε. Τα Ορυκτά που υποστηρίζουν την αρμονική του λειτουργία είναι η Ακουαμαρίνα, το Τυρκουάζ, ο μπλε Χαλκηδόνιος, ο Σοδάλιθος και ο Λάπις-Λάζουλι.

 

Αιθέρια έλαια που προωθούν την υγιή του λειτουργία είναι το Φασκόμηλο, το Γερμανικό Χαμομήλι, το Αγριοκυπαρίσι, ο Γλυκάνισος και ο Ευκάλυπτος.