Στην Ινδουιστική παράδοση, η θεωρία των Ενεργειακών Κέντρων έχει να κάνει με Κέντρα όπου η ενέργεια συσσωρεύεται και ελέγχει το κάθε κομμάτι της ύπαρξής μας, κρατώντας το σε αρμονική κίνηση και διοχετεύοντας τις ποιότητες του, το καθένα ξεχωριστά, σε κάθε αντίστοιχο κομμάτι της δραστηριότητας του ανθρώπου.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Το Ενεργειακό Κέντρο της Καρδιάς εντοπίζεται μεταξύ 4ου και 5ου Θωρακικού Σπονδύλου και αντιπροσωπεύει τις ποιότητες της αγάπης, της τρυφερότητας και της προσφοράς. Μέσα από το Κέντρο της Καρδιάς ξεκινά η αντίληψη της ομορφιάς και της αρμονίας. Αποτελεί ένα εξαιρετικά θεραπευτικό Κέντρο, καθώς από την έννοια της αγάπης και της δοτικότητας ξεκινά η υψηλότερη όψη της θεραπείας. Αφορά την έλξη της αγάπης και των συντροφικών σχέσεων στη ζωή μας, καθώς και τη δυνατότητα να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε ουσιαστικά τον εαυτό μας.

 

Το χρώμα της δόνησής του είναι το πράσινο και το ροζ. Ορυκτά που ενεργοποιούν το Κέντρο της Καρδιάς είναι ο Ροζ χαλαζίας, η Τουρμαλίνη καρπούζι, η Αβεντουρίνη, το Περίδοτο και ο Μαλαχίτης.

 

Αιθέρια έλαια που ενεργοποιούν και εξισορροπούν τη δόνηση του είναι το Περγαμόντο, το Μελισσόχορτο, το Τριαντάφυλλο, το Μαστιχέλαιο και το Γεράνι.