Στην Ινδουιστική παράδοση, η θεωρία των Ενεργειακών Κέντρων έχει να κάνει με Κέντρα όπου η ενέργεια συσσωρεύεται και ελέγχει το κάθε κομμάτι της ύπαρξής μας, κρατώντας το σε αρμονική κίνηση και διοχετεύοντας τις ποιότητες του, το καθένα ξεχωριστά, σε κάθε αντίστοιχο κομμάτι της δραστηριότητας του ανθρώπου.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ

 

Το δεύτερο κέντρο εντοπίζεται μεταξύ πρώτου κοκκυγικού και πέμπτου οσφυϊκού σπονδύλου και αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα. Σε αυτό το Ενεργειακό Κέντρο, συναντάμε τη δημιουργική μας ενέργεια, αλλά και την υγιή ερωτική μας ζωή, μέσα από τη δύναμη να την εκφράσουμε, χωρίς καταπίεση. Στο Κέντρο Ιερού πλάθεται η δυνατότητα να απολαύσουμε όσα έχουμε, αλλά και να ελκύσουμε πράγματα που μας δίνουν την αίσθηση της πληρότητας, της ικανοποίησης και της ολοκλήρωσης. Φέρνει την οικονομική ευημερία στη ζωή μας, καθώς αφορά την αρμονική κίνηση και διαχείριση πόρων, τόσο ενεργειακών, όσο και υλικών.

 

Το χρώμα στο οποίο το Κέντρο αυτό δονείται είναι το πορτοκαλί. Ορυκτά που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση και ενεργοποίησή του είναι η Καρνεόλη, ο Χαλαζίας με ρουτίλιο και το Κοράλλι.

 

Αιθέρια έλαια που μπορούν επίσης να στηρίξουν τις ποιότητές του είναι υο Υλάγκ-Υλάγκ, το Γιασεμί, το Σανδαλόξυλο και το Νερολί.