…Εσύ με εσένα… Συνάντηση κορυφής! Χωρίς ντροπές, υπεκφυγές, εγωισμούς και… «κρυφτούλι». Ένα τετ-α-τετ ουσίας! Απέναντι σε κάθε αλήθεια, επιθυμία, φόβο, ανασφάλεια. Πιο ειλικρινής από ποτέ! Αντιμέτωπος με τα «θέλω» σου. Με όλα αυτά που ψάχνεις και κάπου «σκαλώνουν».

Και σκέφτεσαι τι κάνεις λάθος. Αναζητάς λύσεις. Βρίσκεις δικαιολογίες. Εξετάζεις αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες. Παρατηρείς τι ρόλο παίζουν οι άλλοι. Και αναρωτιέσαι… το σύμπαν γιατί δεν συνωμοτεί; Τι ρήμα και αυτό; Μόνο αρνητική έννοια μου βγάζει…

Και αφού σπαταλάς χρόνο, ενέργεια, φαιά ουσία και απαντάς το ερωτηματολόγιο της πολλαπλής επιλογής -αναλύοντας στον εαυτό σου την κάθε σου κίνηση- καταλήγεις, σχεδόν πάντα, στο αλάνθαστο ένστικτο. Χρόνια τώρα δεν σε έχει διαψεύσει. Το έχεις εμπιστευτεί και σε έχει οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που λαχταράς, σε αυτό που σου δίνει «ανάσα»… Νόημα.

Ναι, κάποιες φορές χάνεις τον δρόμο στην διαδρομή. Ναι, άλλες τόσες χρησιμοποιείς πρόχειρες στρατηγικές για να κάνεις το επόμενο βήμα. Ναι, έχεις κάτσει και γαλαρία και έχεις «αράξει» για ένα διάστημα…

Πάντα, όμως, συνεχίζεις… Έτσι είσαι φτιαγμένος! Και που ‘σαι; Μην τρελαίνεσαι! Η πίστη σου ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις είναι η καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει!

 

H Βάσω Μυρογιάννη αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλες σπουδές δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αnt1. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της το γράψιμο για εκείνη είναι η “ζωγραφική” της!

Γράφει και ονειρεύεται…

Just A Dreamer!!!