Είναι η 3η ατομική έκθεση, μια εικαστική έκθεση ψηφιακών έργων.

Συμμετρία, προοπτική και αντανακλάσεις συνθέτουν καλειδοσκοπικούς κόσμους. Η πραγματικότητα αναδιπλώνεται σε τοπία εσωτερικά και ο θεατής καλείται να ισορροπήσει…. “ενδιάμεσα”.

Τα έργα που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα πειραματισμού, πάνω στην γλώσσα της Συμμετρίας και της ψηφιακής σύνθεσης εικόνων.

Η τεχνική αυτής της έκθεσης είναι άλλωστε εμπνευσμένη από το ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας Rorschach με τις συμμετρικές κηλίδες.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Το καλό με την τέχνη είναι ότι το πόρισμα του πειράματος συντελείται μοναδικά και ισάξια μέσα στη σκέψη και το αίσθημα του κάθε αποδέκτη.

Σύμβολα, μορφές, τοπία και μία προοπτική που διπλασιασμένη θέτει σε κρίση τις αντιθέσεις “άνω – κάτω” φτιάχνοντας 30 οπτικά λογοπαίγνια.

 

Η έκθεση χωρίζεται διακριτικά σε τρεις ενότητες.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Α. Τα ασπρόμαυρα ή μονόχρωμα έργα_

Εισάγουν τον θεατή στις διάφορες εκδοχές ανάγνωσης της εικόνας. Η έλλειψη χρωμάτων και η πιο διακριτική επέμβαση στη φωτογραφία συνθέτει αλληλουχίες και παραλλαγές, γύρω από την έννοια της οπτικής γωνίας.

 

Β. Καθαρές συμμετρίες_

Εδώ τα έργα αν και γεωμετρικά πιο σαφή, δημιουργούν πλούσια μοτίβα – μαγικές εικόνες με βαθμό πολυπλοκότητας αντίστοιχο της διάθεσης του θεατή. Έργα που παραπέμπουν σε ψυχολογικό τεστ αλλά και στην γεωμετρία fractal λόγω βάθους ανάγνωσης.

 

Γ. Ελεύθερες συνθέσεις_

Το πλαίσιο και το παιχνίδι των αντικατοπτρισμών σε αυτή την ενότητα λειτουργεί σαν περιβάλλον χώρος. Τα έργα αυτά έρχονται να «αποδεσμεύσουν» τον επισκέπτη από το κλειστό καλειδοσκόπιο και σαν μελωδία να ελευθερώσουν το αίσθημά του, από την αλφαβήτα του ρυθμού.

 

1

 

Εγκαίνια: 20 Απριλίου 2015, ώρα 20:00

 

Τρεις εξαιρετικοί Μουσικοί θα φιλοξενηθούν στην βραδιά των εγκαινίων παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες jazz διασκευές /συνθέσεις και μία ιδιαίτερη -φωνητικά και μουσικά- έκπληξη! Μαριγιάννα Ανδρονιάδη –φωνή |Νίκος Ντεκούλης – πιάνο | Χρήστος Δαλιάνης – βιολί

 

Διάρκεια έκθεσης: 20/4 – 3/5/2015

ώρες λειτουργίας:10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Στην Αίθουσα Τέχνης του Δημαρχείου Περιστερίου είσοδος ελεύθερη

(Στάση Μετρό: Περιστέρι)

INFO:

info@konof.com

www.KONOF.com

https://www.facebook.com/events/424454591065409/

https://vimeo.com/123945338

 

• ΧΟΡΗΓΟΣ  DIGITAL PRINTING:   XLG.GR

 

• ΧΟΡΗΓΟΙ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

TheMachine.gr   |   Quantum Business & IT Solutions |   mystudentpass.gr