Η ταινία για την ακτιβίστρια, που έδρασε υπέρ των ελεγχόμενων γεννήσεων, έχει οριστεί να σκηνοθετηθεί από τον παραγωγό και σύντροφο της Jennifer Lawrence.

 

Η ιδρύτρια της Planned Parenthood, Margaret Sanger, είναι το επίκεντρο της νέας ταινίας του παραγωγού Justine Carriocchi. Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο Terrible virtue της Ellen Feldman.

 

Η Sanger άνοιξε την πρώτη κλινική που στήριζε τα δικαιώματα αναπαραγωγής πριν 100 χρόνια, το 1916. Έτσι έκανε τις μεθόδους ελέγχου γεννήσεων διαθέσιμες για πρώτη φορά στις γυναίκες. Η ακτιβίστρια χρεώθηκε ότι διανέμισε άσεμνο υλικό εξαιτίας μιας μπροσούρας για την αντισύλληψη.  Στη συνέχεια καταδικάστηκε γι’αυτό (αν και δεν ήταν η πρώτη της σύγκρουση εξαιτίας του εγχειρήματος της – ήδη είχε διωχθεί για το βιβλίο της Family Limitations το 1914).

 

Το 1921, ίδρυσε αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Planned Parenthood. Σήμερα αυτή έχει την σημαντικότερη ευθύνη, σύμφωνα με τους υπέρμαχους των αντι-αμβλώσεων – ενώ η κλινική Planned Parnthood δεν προσέφερε τη δυνατότητα της άμβλωσης ως το 1970, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο της Stranger, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1966.

 

Μέσα από τον ακτιβισμό της, η Stranger δεν υποστήριζε μόνο την δυνατότητα πρόσβασης στον έλεγχο γεννήσεων αλλά και γενικά την πρόοδο των γυναικών στην κοινωνία συνολικά. Η ίδια πίστευε ότι με τον προσδιορισμό του πότε και αν θα αποκτούσαν παιδιά, οι γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία πάνω στη δική τους ζωή, που συνεπαγόταν και περισσότερη ισότητα.

 

Το 2016, η Planned Parenthood είναι πιο σημαντική από ποτέ, με τον Trump να δηλώνει ότι καταγγέλλει οποιαδήποτε στήριξη της μη κερδοσκοπικής αυτής οργάνωσης με ψηφοφορία εναντίον της που έγινε πέρσι. Ωστόσο πολλοί διάσημοι στάθηκαν στο πλευρό της οργάνωσης. H Jennifer Laurence, αν και δεν εμπλέκεται άμεσα στην ταινία, σχολίασε ότι η εναντίωση στην Planned Parenthood «δεν είναι μία επίθεση κατά των αμβλώσεων, αλλά κατά των γυναικών. Καθώς η Planned Parenthood προσφέρει πολλά περισσότερα (από την έκτρωση)».