Curcuma Longa: Κουρκουμάς

Βιταμίνες: PP, D, C, B12

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός στην Ασία πάνω από 2.000 χρόνια. Η ρίζα του χρησιμοποιείται αποξηραμένη, ολόκληρη, σε κομματάκια ή σε σκόνη.

Φυσικό Πεδίο: είναι χολαγωγό, διεγείρει την παραγωγή χολής και βοηθάει γενικά τη καλή λειτουργία του πεπτικού και του συκωτιού. Έχει αντισηπτική δράση και καταπραΰνει το έντερο από μετεωρισμό, κολικούς και γενικά προβλήματά του.

Ενεργειακό Πεδίο: βοηθά να καταλάβετε γεγονότα από το παρελθόν που δεν έχετε χωνέψει και έτσι να απελευθερωθείτε. Να έχουμε ψυχραιμία και να παίρνουμε αποφάσεις που έχουν κεντράρισμα, ισορροπία και νηφαλιότητα. Σας γεμίζει πίστη για εσάς και για τα σχέδιά σας. Σας εμβαθύνει στο πιο πνευματικό σας κομμάτι. Μπορείτε να κάνετε εξαγνισμό χώρου.

Ορυκτά που ταιριάζει:

Καρνεόλη: η καρνεόλη αντιστοιχεί στο κέντρο ιερού το οποίο ενεργοποιεί. Είναι ένα ορυκτό που δίνει δύναμη και τόνωση. Βοηθά να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας χωρίς ένταση, να κάνουμε σχέδια για τη ζωή μας και να τα υλοποιήσουμε.

Τσάι από κουρκουμά: βράζετε τη ρίζα κουρκουμά για 2-3 λεπτά μαζί με ένα δύο σπόρους ολόκληρου μαύρου πιπεριού. Το βγάζετε από τη φωτιά, το σουρώνετε και προσθέτετε λίγο λεμόνι.

 

Panax Ginseng

Βιταμίνες: Α, Β6, ZINC

Το πιο διάσημο φαρμακευτικό φυτό στην Κίνα εδώ και αιώνες. Καλλιεργείται επίσης στην Κορέα και τη Βορειοανατολική Αμερική. Χρησιμοποιείται η ρίζα του ολόκληρη, κομματάκια, σε σκόνη ή βάμμα.

Φυσικό Πεδίο: Είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό σε περιόδους ανάρρωσης, δρα αναζωογονητικά μετά από οποιαδήποτε μακροχρόνια αρρώστια. Βοηθά στο άσθμα, υπέρταση, χρόνια κόπωση, τονώνει την αντρική σεξουαλική ενέργεια, είναι αντιγηραντικό και έξοχος ενεργοποιητής του ανοσοποιητικού συστήματος. Προστατεύει γενικά από παθήσεις.

Ενεργειακό Πεδίο: Ενεργοποιεί το τρίτο μάτι, κέντρο ηλιακού πλέγματος και κέντρο ιερού. Δίνει απίστευτη ενέργεια και δύναμη. Ξυπνά την ερωτική διάθεση και σπάει τα ταμπού. Καλή τη γενική ευημερία στη ζωή όπως και την αφθονία. Βοηθά να κάνεις τα ονειρά σου πραγματικότητα, αυξάνει τη γονιμότητα και δρα αντικαταθλιπτικά.Best shot: Turmeric, Curcuma longa - 6

Ορυκτά που ταιριάζει:

Ρουμπίνι: Αντιπροσωπεύει την ζωοτική ενέργεια που διαπερνά και θρέφει όλο το σώμα. Είναι ένα ορυκτό ευημερίας και αφθονίας, ξυπνά τη σεξουαλικότητα, την ανάγκη να απολαύσουμε τη ζωή και να δημιουργήσουμε. Δίνει απλόχερα δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Τσάι με Ginseng: βράζετε την τριμμένη ρίζα του για 5-10 λεπτά. Τη βγάζετε από τη φωτιά, σουρώνετε, βάζετε μία κουταλιά μέλι και μπορείτε να το απολαύσετε.

 

Zingiber officinale: Ginger, πιπερόριζα

Βιταμίνες: Β6, C

Η καταγωγή του ginger όπως και του κουρκουμά (εξάλλου είναι συγγενείς) είναι από τις Ανατολικές Ινδίες. Καλλιεργείται επίσης στην Αυστραλία, τη Νότιο Αμερική, την Ιαπωνία και τη Νιγηρία.

Φυσικό Πεδίο: Εξαιρετικό για όποια στομαχικά προβλήματα όπως δυσπεψία, τάση για εμετό. Είναι άφυσο και εξαιρετικά αντισηπτικό για τα έντερα. Είναι η καλύτερη λύση για προβλήματα ναυτίας από τα ταξίδια αλλά και εγκυμοσύνης όπως και για ιλίγγους. Δρα θερμαντικά, έτσι βοηθά σε ρευματικές παθήσεις αλλά και σε κρυολόγημα και συνάχι.

Ενεργειακό Πεδίο: Ενεργοποιεί τη νοητική αντίληψη, δίνει τόνωση σωματική αλλά και ψυχική, ενδυναμώνει τη διάθεση να αντισταθείτε στην καταπίεση από όπου και αν προέρχεται και να δράσετε αποφασιστικά για ότι πιστεύετε. Μειώνει το άγχος, δίνει καλή διάθεση, έλκει τον έρωτα και ενεργοποιεί το πάθος. Δρα προστατευτικά.

Ορυκτά που ταιριάζει:

Χρυσός Λαβραδορίτης: Ενεργοποιεί το τρίτο κέντρο, του ηλιακού πλέγματος, τονώνει τη δύναμη και τη θέληση, καθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι μπλοκάρει αυτές τις ποιότητες μέσα μας από λάθος πεποιθήσεις. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ανοίγει την αυθόρμητη έκφρασή μας και τη διάθεση να κινηθούμε πιο άνετα στο κοινωνικό σύνολο.

Τσάι από ginger: Βράζετε τη ρίζα 5-10 λεπτά, τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε πράσινο τσάι, φλοίδες αποξηραμένου μανταρινιού και lemongrass. Το αφήνετε 3-5 λεπτά σκεπασμένο, το σουρώνετε και έχετε μία υπέροχη αναζωογονητική συνταγή.

Ο συνδυασμός ορυκτού και βοτάνου μπορεί να δράσει δυναμικά. Μπορείτε να καταναλώνετε το βότανο είτε ως καρύκευμα στο φαγητό σας είτε ως ρόφημα, φορώντας ταυτόχρονα και το αντίστοιχο ορυκτό. Οργανωθείτε. Η φύση είναι με το μέρος σας. Σας προσφέρει άπειρα δώρα και τρόπους για να ενεργοποιηθείτε.