Τα βότανα είναι το πνεύμα της γης. Μέσα τους εμπεριέχουν απίστευτες δυνάμεις όχι μόνο για να επηρεάσουν το φυσικό μας σώμα και την υγεία, αλλά και όλο το ενεργειακό μας πεδίο. Το δώρο της μητέρας φύσης για όπου πραγματικά χρειαζόμαστε βοήθεια, ομορφιά, θεραπεία, ενδυνάμωση και τόσα ακόμη

Η προσωπική μας φύση είναι ενωμένη με τη φύση γύρω μας και όσο αυτό το ξεχνάμε, τόσο θα αρρωσταίνουμε. Νοιώστε πόσο μοιάζουμε μαζί της. Ξεκινάμε ως ένας σπόρος μεγαλώνουμε ανθίζουμε και σιγά σιγά ωριμάζουμε!

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος όπου τα βότανα ευδοκιμούν. Ας δούμε μερικά από αυτά και τι μπορούν να μας προσφέρουν, με τις υπέροχες ιδιότητές τους.

 

Βαλσαμόχορτο: Αρσενικό με Πλανήτη τον Ήλιο__ και Στοιχείο Φωτιά__ Δυνάμεις: Υγεά, Προστασία, Δύναμη, Αγάπη, Χαρά, Μαντικά Οράματα.

 

Μπορείτε να το παρασκευάσετε μόνοι σας τοποθετείστε σε μια γυάλα αποξηραμένο βαλσαμόχορτο (κυρίως λουλούδια), καλύψτε το με ελαιόλαδο και αφήστε το στον ήλιο για περίπου έξι βδομάδες. Θα είναι έτοιμο όταν θα έχει πάρει ένα παχύ κόκκινο χρώμα και αφού το στραγγίσουμε με ένα τουλουπάνι ή ψιλό σουρωτήρι, το τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Εφόσον το παρασκευάσετε απλώστε το στο σώμα σας το βράδυ που έχετε διάθεση να συνδεθείτε με τις κοσμικές ενέργειες για λάβετε μαντικά οράματα. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φέρει νοητική και ψυχική ισορροπία αν νοιώθετε επηρεασμένοι απο αρνητικές εφόσον κρατάει μακριά το κακό.