Οκ, ίσως να είσαι κι εσύ από αυτούς που ανοίγουν πια την TV μόνο για να δουν ειδήσεις ή καμιά ταινία. Ίσως πάλι να προτιμάς ξένες σειρές, που είναι πλέον και της μόδας. Όπως και να έχει, εγώ πιστεύω ότι αυτή την σειρά αξίζει να την δεις. Έστω για μια φορά. Ο λόγος για την φετινή σειρά του ALPHA «Η λέξη που δεν λες».

παππους

Η συνταγή απλή αλλά θαυματουργή. Στο τιμόνι, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο οποίος άφησε άφωνο το ελληνικό κοινό με την σειρά «Το νησί». Το σενάριο βασίζεται σε μία ξένη ιδέα, ωστόσο έχει έρθει τα ελληνικά μέτρα. Το cast διαλεγμένο προσεκτικά, απαρτίζεται από σπουδαίους ηθοποιούς (όπως η Μαρία Πρωτόπαππα και ο Αργύρης Ξάφης), που για μια ακόμη φορά στέκονται αντάξιοι των προσδοκιών ακόμα και των πιο απαιτητικών τηλεθεατών. Η φωτογραφία φυσικά μαγική, αιχμαλωτίζει τις ομορφιές της Κρήτης αλλά και το ανέκφραστο πρόσωπο ενός μικρού αγοριού που όμως κρύβει τόσα πολλά.

 

παυληςΗ ιστορία κινείται γύρω από την ζωή ενός αυτιστικού παιδιού και την προσπάθεια των οικείων  του να του μάθουν να ζει και να χαίρεται μέσα σε έναν κόσμο που δεν φτιάχτηκε γι’ αυτό. Ωστόσο δεν μένει μόνο εκεί. Δείχνει επίσης, πως συμπεριφέρονται στον έρωτα ένα νεαρό ζευγάρι αλλά και δύο ηλικιωμένοι. Πώς και αν μπορεί ένα ανδρόγυνο να ξεπεράσει μια απιστία. Προβλήματα στον εργατικό τομέα αλλά και οικονομικά. Στην ουσία η σειρά έχει ως στόχο να αποτυπώσει – εκτός από τις δυσκολίες που περνά μια οικογένεια στη θέα ενός τέτοιου γεγονότος όπως είναι ο αυτισμός – και τα πραγματικά προβλήματα και τις χαρές της καθημερινής ζωής. Και τα καταφέρνει πολύ καλά μάλιστα.Όπως κατάλαβες είμαι φανατική αυτής της σειράς, η οποία όμως αξίζει την προσοχή  όλων κατά την γνώμη μου. Σίγουρα δεν θα γελάσεις όταν την παρακολουθήσεις αλλά θα προβληματιστείς και μπορεί να δεις τη ζωή και με άλλο μάτι.