Η Αλίκη και ο Φοάντ είναι περίεργοι. Περίεργοι όπως peculiar και περίεργοι

όπως curious (sic!). Δεν κατάγονται από την ίδια χώρα, δεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό, δεν ακούνε την ίδια μουσική (με τον κινηματογράφο κάτι γίνεται…), δεν ανήκουν καν στην ίδια γενιά, κι όμως για κάποιο περίεργο λόγο, μιλάνε την ίδια γλώσσα – του design ντε!- και μάλιστα του industrial που εύκολο δεν το λες!

head_to_toe1

Είναι περίεργοι γιατί ενώ τίποτα δεν φαίνεται να τους ενώνει, αυτοί εφευρίσκουν διαρκώς τρόπους για να επικοινωνούν και να σχεδιάζουν, προσπαθώντας έτσι να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Μακριά από βαρετές και φθαρμένες έτοιμες λύσεις, η δημιουργική σκέψη και η εννοιολογική προσέγγιση, τους δίνουν τα εργαλεία να προσεγγίσουν τους ανθρώπους – μέσω των αντικειμένων τους- και να τους εμπνεύσουν να σκεφτούν κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Όλα αυτά μέχρι να… τσακωθούν, να απογοητευτούν, να αναρωτιούνται τι κάνω εγώ με αυτήν/αυτόν, δεν παλεύεται, πού έχω μπλέξει, εγώ φεύγω- χαίρεται και αντίο!

Το περίεργο είναι πως κάθε φορά και οι δύο ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα ήθελαν κανένα άλλο συνεργάτη, καθώς δεν θα ένιωθαν αρκετά ασφαλείς, ώστε να τσακωθούν μαζί του μέχρις εσχάτων.

head_to_toe2

Και ως επαγγελματικά διεστραμμένοι, είναι περίεργοι για το περιβάλλον, τη ζωή, τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους. Αναρωτιούνται διαρκώς αν θα μπορούσαν να μπολιάσουν τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, με χιούμορ, ευρηματικότητα, παιχνιδιάρικη διάθεση, ακόμα και τρυφερότητα, ανοίγοντας μια νέα προοπτική στη χρήση τους, πέρα από την δεδομένη υλική αναγκαιότητα. Αναρωτιούνται ακόμα πώς το ενεργειακό αποτύπωμα των προϊόντων τους μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό, από την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και πρώτων υλών από ανανεώσιμες πηγές, μέχρι την επίπεδη συσκευασία και την μεταφορά.

head_to_toe4

Είστε περίεργοι για το τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι δύο;

Δείτε τη δουλειά τους στο http://www.dede.gr και στη σελίδα τους στο facebook http://www.facebook.com/DEDE.DextrousDesign και αν βρεθείτε στο Kortrijk του Βελγίου από τις 17 ως τις 26 Οκτωβρίου, μπορείτε να τους συναντήσετε στην Biennale Interieur 2014, όπου και λαμβάνουν μέρος με το νέο τους project, Head To Toe, ένα απρόσμενο φωτιστικό οροφής… που φτάνει μέχρι το πάτωμα, φτιαγμένο από εύπλαστες λωρίδες ξύλου.