Δεν τους ξέρεις αλλά τους νιώθεις στον αέρα. Δεν σε ξέρουν αλλά σε έχουν φανταστεί. Σε ψάχνουν και τους ψάχνεις. Τι περίεργο…

Στοιχηματίζεις ότι υπάρχουν. Υπογράφουν ότι θα σε βρουν. Χαμογελάς στην σκέψη τους. Ενθουσιάζονται με την ιδέα της επικείμενης συνάντησής σας.

Όχι δεν τρελάθηκες. Όχι δεν τους σάλεψε. Είναι η δύναμη της ασυνείδητης γνώσης που κάνει παιχνίδι! Ένα παιχνίδι αφόρητα γοητευτικό, απίστευτα αληθινό και τόσο διαχρονικό.

 

Πόσες φορές “κάτι” μέσα σου σε “κρατάει” και δεν εκφράζεσαι σε αυτόν που βρίσκεται απέναντί σου; Για αυτό το “κάτι” που σε “κρατάει”, θέλεις να σου πω; “Καλά κάνει!”, ξέρει… Και εσύ κάθε φορά το “ακούς”! Γιατί,  κατά βάθος, ξέρεις κι εσύ! Λάθος πρόσωπο; Λάθος χρόνος; Λάθος τόπος; Κάτι, πάντως, είναι λάθος, κάτι δεν κολλάει, κάτι δεν θέλει να κολλήσει… Έχει παιχτεί αυτό το επεισόδιο πολλές φορές… Σωστά;

 

Κι είναι και οι άλλες στιγμές που πατάς pause για μερικά δευτερόλεπτα… Γιατί το σκηνικό σου κάνει πολύ déjà vu… Κάπου τον ξέρεις εκείνον που στέκεται μπροστά σου. Γνώριμο το βλέμμα του, κάτι σου θυμίζουν οι κινήσεις του, το χαμόγελο είναι οικείο, η φωνή χαρακτηριστική. Και σε κοιτάει και ο ίδιος σαν να σε αναγνωρίζει, σαν να “διαβάζει” τις ενδόμυχες σκέψεις σου.

 

Πλησιάζει, απλώνει το χέρι του. Το άγγιγμά του, σου “μιλάει”… (Ναι, σε κάποια όνειρά σου ήταν μπλεγμένος αυτός!). Σίγουρα και ξεκάθαρα!

-“Χαίρομαι”, τον ακούς να σου λέει.

-“Κι εγώ”, απαντάς αυθόρμητα.

Και προσθέτει(ς) “καιρό τώρα!”.