Ο Γιώργος Ανδρέας Φερέτος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1973. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) της Αθήνας (2000-2005) με καθηγητή τον Α. Χριστάκη, και παρακολούθησε  Γλυπτική ως επιλεγόμενο μάθημα με καθηγητή τον Ν. Τρανό. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο Κεφαλληνίας, την Εθνικη Λυρικη Σκηνη και πολλούς ακόμη χώρους τέχνης, για την κατασκευή και ζωγραφική σκηνικών. Επίσης, έχει παραδώσει σεμιναρία Ζωγραφικής στο Συσμανόγλειο Ψυχιατρείο. Το The Mach|ne – Art Press τον συνάντησε, δείτε τι μας είπε.. και θαυμάστε τα έργα του!

«Με τη ζωγραφική μου επιχειρείται μια υπαρξιακή και ψυχολογική αναζήτηση του εικαστικού χώρου έξω από τον στενό χρονικό τοπικό προσδιορισμό του. Με απασχολεί η αφήγηση της προσωπικής μου ιστορίας μέσω της γραφής, των μεγάλων σχημάτων, των τονικών διαβαθμίσεων και του πλασίματος των υλικών μου.

Το τελικό αποτέλεσμα που εμφανίζεται δεν υπάρχει εξ’ αρχής καθορισμένο με σαφήνεια, αλλά αποκρυσταλλώνεται και νοηματοδοτειται σιγά σιγά κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του έργου.

Οι αναφορές μου πηγάζουν από τις μνήμες, τις εμπειρίες και τις σκέψεις μου. Η παράλληλη ενασχόληση μου με την θεοσοφία με έχει βοηθήσει να αποστασιοποιηθώ από την ρεαλιστική όψη των αντικειμένων για να προκύψει όσο γίνεται η πρωταρχική τους έννοια.

Το έργο μου εξάλλου βασίζεται στην ανάγκη μου να υλοποιήσω και να αποκαλύψω την πρωταρχική ιδέα και να αναζητήσω την εικόνα μου μέσα από τον εικαστικό διάλογο παρά από την ρεαλιστική αποτύπωση των πραγμάτων. Η εικόνα αυτή ακολουθεί τελικά την δική της πορεία μέσα στον χρόνο. Δεν παύει όμως να αποτελεί ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς της καλλιτεχνικής παρουσίας του δημιουργού».

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

2009 Γκαλερί Έκφραση, Αθήνα.

2010 Χώρος Τέχνης Art-Act, Αθήνα.

 

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (επιλεγμένες):

2008 «Εικόνα-χώρος-δράση 2», Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

2007 Δημοτική Αγορά Κυψέλης,Αθήνα.

2011 «The Crisis And Beyond»,London.

2013 Ίδρυμα Π & Μ.Κυδωνιεων, Άνδρος.

Ακόμη ένα αφιέρωμα έφτασε στο τέλος του, και θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Ανδρέα Φερέτο ! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο εξής e-mail: giorgosferetos@yahoo.gr

 

Την επόμενη Πέμπτη, πιστοί στο ραντεβού μας, συναντάμε  μία νέα ταλαντούχα ζωγράφο.. για να μας χαρίσει μία ακόμη περιήγηση στο χώρο της τέχνης!!

 

«Έφτιαχνα τρελές ιστορίες που κάθε μέρα ήταν διαφορετικές, με τις μορφές που ανακάλυπτα στο ταβάνι, στο γκρι πάτωμα του δωματίου, στα πλακάκια του μπάνιου». Δέσποινα Κωνσταντίνου

 

 

 

 

Facebook Page: Άννα Τσαλάγκα-Εικαστικός.