Μ αρέσει όταν βλέπω άντρες γύρω μου να μπερδεύουν τα «θέλω» μιας γυναίκας με τα «κάνω» μιας «γυναικούλας».

Και ενώ οι προδιαγραφές σας, μου θυμίζουν πρότυπο ελληνίδας μάνας, για να μη πω της μαμά σας, στη πορεία ρίχνετε τόσο το πήχη, που με κάνετε να γελάω με τα χάλια σας…

Ψάχνετε μια γυναίκα αυτόνομη, ανεξάρτητη, πνευματώδης, έξυπνη, χαρισματική και μόλις την βρείτε παθαίνετε πανικό και τρέχετε να κρυφτείτε πίσω από μια γυναικούλα που δεν έχει τίποτα απολύτως απ αυτά που ζητάτε.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ, αγάπες μου, ζει τις στιγμές της στο έπακρο. Χαρούμενες και λυπημένες. Μπορεί να επιβιώσει παντού, να ζήσει και μόνη της γιατί έχει κάνει την μοναξιά της προνόμιο και συνοδοιπόρο της. Είναι υπέροχη ακόμα και αν δεν χρειάζεται ποτέ να είναι με κάποιον. Είναι ανεξάρτητη, αγαπάει και δίνεται με πάθος, δεν κάνει σκόντο στις σχέσεις της, περιμένει τον άνθρωπο που θα ρθει, όποτε έρθει και θα την αγαπήσει για τη μοναδικότητα της και όχι κατ’ ανάγκη. Λατρεύει τους φίλους της, δε κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της όταν θέλει να μιλήσει και αυτοσαρκάζεται για όσα της συμβαίνουν. Είναι σύντροφος και στα εύκολα και στα δύσκολα. Είναι στήριγμα στις επιλογές του συντρόφου της. Γνωρίζει ότι θα πρέπει με το όραμα της να πραγματοποιεί τα όνειρα του. Έχει μια αγκαλιά ανοιχτή στα δύσκολα και ένα χαμόγελο ευτυχίας στη χαρά του. Ο έρωτας της είναι πράξη αγάπης, είναι έκπληξη και έκρηξη λατρείας στο σύντροφό της.

 

Η «γυναικούλα» δεν θα άντεχε να ζήσει λεπτό μόνη της. Χάνεται μέσα στα ανώνυμα πλήθη κυνηγώντας λίγο τη δόξα και την προσοχή. Πνίγεται στα μονοπάτια του μυαλού της. Νομίζει ότι ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω απ αυτή. Όλοι είναι αντάξιοι της ομορφιάς και της ακτινοβολίας της!!! Οι φίλοι της είναι φίλοι κατ΄ ανάγκη και πάντα με μια φιλία μονόπλευρη που αργά ή γρήγορα ο εγωισμός της, την καταστρέφει. Φοβάται το διάλογο γιατί απλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτόν. Οι σχέσεις της δεν είναι αναντικατάστατες και μάλιστα φροντίζει να τελειώσει κάτι έχοντας ήδη «καβάντζα» τον επόμενο. Βέβαια στην αναζήτηση του ιδανικού κατ’ αυτήν, συνήθως «σπάει» τα μούτρα της. Μια δυστυχισμένη γκρινιάρα. Εκπλήσσει δυσάρεστα το σύντροφο της ερωτικά γιατί συνήθως υπόσχεται παραπάνω απ’ όσα δίνει.

 

Πριν μου θυμώσετε κάποιες, δηλώνω ότι: Μια ΓΥΝΑΙΚΑ που θα με διαβάσει θα γελάσει γιατί θα δει τον εαυτό της μέσα στο κείμενο μου. Μια «γυναικούλα» αν με διαβάσει, θα βιαστεί να με κρίνει θεωρώντας με ως «κατώτερη» του δικού της είδους!!! Δε πειράζει. Απλά θα της πω ότι μαγκιά είναι να είσαι απόλυτη ΓΥΝΑΙΚΑ σε όλα σου και χάρισμα σου όλα τα «αρσενικά» που πιστεύουν το αντίθετο!!!