Πλησιάζουν γιορτές… πλησιάζουν Χριστούγεννα! Ε άντε βρε αδελφέ μπες στο κλίμα!

Λίγο δύσκολο για φέτος ε; Τώρα να σου πω την αλήθεια δεν σε αδικώ.

Είναι που τα χαμόγελα λιγόστεψαν, είναι που και τα λεφτά λιγόστεψαν.

Είναι που οι άνθρωποι έπαψαν να ελπίζουν . Μα αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί! Δεν πρέπει να συνεχιστεί! Γιατί; Μα γιατί είναι Χριστούγεννα!

Όχι μην μου λες πως είμαι ρομαντική και ονειροπόλα! Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Μα κάτι μέσα μου με ωθεί να ελπίζω! Το πνεύμα των γιορτών θες; Ο νέος χρόνος που έρχεται και μου κλείνει το μάτι στην γωνία; Τι να πω; Πάντως κάτι πρέπει να κάνω!

Κοίτα, μπορεί τα χαμόγελα λιγόστεψαν μα δεν σημαίνει πως έπαψαν να υπάρχουν. Ψάξε να τα βρεις! Δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα λαμπερό χαμόγελο κάπου δίπλα σου… και αν δεν το βρίσκεις τότε γιατί δεν το προκαλείς εσύ; Ναι, κάνε εσύ κάποιον να χαμογελάσει!

Οι γιορτές είναι μια νότα χαράς μέσα στην ρουτίνα μας. Είναι ευκαρία να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Άλλαξε την καθημερινότητά σου. Πώς; Απλά κάθε μέρα λέγε στον εαυτό σου πως όλα θα πάνε καλά! Ναι, είναι μια λύση και αυτή! Ένα χάπι να ξεχνιόμαστε και να περνάει ο πόνος. Δες τις βιτρίνες, άκου τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μα προπαντώς πίστεψε πως αυτή θα είναι η χρονιά σου και να μην αφήσεις τίποτα και κανένα να σε καταβάλλει!

Αυτά τα Χριστούγεννα ξεκίνα απο εσένα. Ξεκίνα να γεμίζεις την ψυχή σου με ελπίδα και μετάδωσέ το στον διπλανό σου! Αλήθεια πετυχαίνει! Είναι κολλητικό!

Εγώ πάντως σου εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα αγάπη! Όχι γιατί το επιβάλλει η περίοδος μα γιατί εσύ το έχεις ανάγκη! Αγκάλιασε τον εαυτό σου και νιώσε ζεστασιά… Τότε θα δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

Σου εύχομαι λιγότερο πόνο. Και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε τουλάχιστον οι πληγές σου να μην είναι βαθιές, και αν είναι βαθιές τουλάχιστον να επουλωθούν γρήγορα.

Όχι δεν είμαι ονειροπόλα. Είμαι μαχητής. Προχωράω μπροστά και επιμένω να κάνω τον κόσμο καλύτερο. Έστω και λίγο. Ό,τι μπορώ κάνω. Εσύ λοιπόν που με κατηγορείς γιατι δεν κάνεις κάτι να αλλάξεις την καθημερινότητά σου;! Αν είχα ένα ραβδί θα σε πασπάλιζα με χρυσόσκονη και θα ευχόμουν το πνεύμα των Χριστουγέννων- όπως το φανταζόμουν απο μικρή- να σε επισκεφθεί στον ύπνο σου και να σε γεμίσει με αισιοδοξία!

Φέτος τα Χριστούγεννα πίστεψε στην μαγεία τους. Ειδικά τώρα που όλα γύρω σου σε αποκαρδιώνουν και σε απογοητεύουν! Έτσι βρε αδελφέ, απο αντίδραση! Εγώ φεύγω, πάω να γυρίσω την πόλη και να ψάξω για χαμόγελα.

Χρόνια πολλά!