…Κι είναι κάποιοι άνθρωποι σημεία αναφοράς στην ζωή σου, κάτι σαν τις ρίζες σου. Πάντα επιστρέφεις σε αυτούς… Όταν τα πράγματα “στραβώνουν”, όταν το παρακάτω φαντάζει απρόσιτο και προκαλεί πόνο, όταν “στραγγίζεις” συναισθηματικά, όταν “μηδενίζεις” και “μηδενίζεσαι”…

…Σου λέω γυρνάς πίσω. Σε αυτούς… Ακόμα κι αν αυτοί λείπουν… Εσύ γυρίζεις. Μυρίζεις το άρωμά τους στον χώρο και αυτόματα θυμάσαι… Κάποτε εδώ, κάποτε από αυτούς… αγαπήθηκες. Κάποτε πάλι εδώ, κάποτε εσύ… τους αγάπησες. Είναι οι παλιοί γνώριμοί σου. Κουβαλούν θαλπωρή και όμορφες αναμνήσεις. Ό,τι δηλαδή έχεις ανάγκη την δεδομένη στιγμή.

Ένα αλλόκοτο comebackχωρίς απαιτήσεις και μεγάλες προσδοκίες. Αυτές μας φάγανε άλλωστε. Ένα ανθρώπινο comeback–αν στέκει αυτή η ορολογία! Μία συνάντηση με την οικειότητα που σου έλειψε, με τις ατάκες που γέλασες, με τις χιλιοειπωμένες ιστορίες που εξομολογήθηκες παρέα με αμέτρητα ποτά και άλλα τόσα τσιγάρα.

“Πάμε πάλι από την αρχή…” –όπως λέει ένας φίλος- “…πάμε πίσω για να προχωρήσουμε μπροστά!”. Και σου ξαναλέω… γυρνάς σε αυτούς. Και ξέρεις το “γιατί”. Το θέμα είναι ότι ξέρουν και αυτοί –αν είναι ακόμα εκεί.Αυτή την φορά για να φτάσεις στην ευτυχία… λες να το πας από τις σκάλες! Δεν θα περιμένεις πάλι το ασανσέρ!

 

H Βάσω Μυρογιάννη αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλες σπουδές δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αnt1. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της το γράψιμο για εκείνη είναι η “ζωγραφική” της!

Γράφει και ονειρεύεται…

Just A Dreamer!!!