Η ενσυναίσθηση είναι ένα χάρισμα που μπορεί να έχει πολλές όψεις ανάλογα με τον διαχειρισμό της και φυσικά το επίπεδο της διάκρισης που κατέχουμε. Διαμέσου της ενσυναίσθησης μπορείτε να αντιληφθείτε το συναίσθημα και τις εμπειρίες ενός άλλου ανθρώπου αλλά ακόμα και ενός χώρου. Μπορεί να βιώνετε τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάποιος άλλος σαν να είναι δικές σας. Αυτό ενδεχομένως να σας οδηγήσει να χάσετε τελικά τον εαυτό σας μέσα στα συναισθήματα ενός άλλου. Συχνά νιώθετε την ανάγκη να προσφέρετε τη βοήθειά σας σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να καταπιέσετε τις δικές σας ανάγκες.

 

Είναι κατανοητό ότι ενσυναισθηματικοί άνθρωποι συνήθως έλκουν ανθρώπους ναρκισσιστές, οι οποίοι καταναλώνουν την ενέργειά τους στο έπακρο. Τους απομυζούν και τους αφήνουν κυριολεκτικά εξαντλημένους. Ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ενσυναισθηματικοί είναι ότι δεν το ξέρουν καν ότι είναι. Έτσι μπορεί να απορροφήσουν ενέργεια άλλων σε ένα χώρο συνάθροισης κοινού ή ακόμη και από ένα άγνωστο άτομο. Κι έτσι να νιώσουν ξαφνικά εξαντλημένοι και αδύναμοι χωρίς να ξέρουν γιατί.

 

Οι ενσυναισθηματικοί χρειάζεται να προσέχουν πολύ τον εαυτό τους ώστε να μένουν υγιείς σε διάφορα επίπεδα. Ένα βασικό στοιχείο γι’ αυτούς είναι να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η ενέργεια τους και να αρχίσουν να προστατεύουν συνειδητά τον εαυτό τους. Τα σαφή όρια θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Όπως και η αποφασιστικότητα να αποχωρήσουν την κατάλληλη στιγμή από ανθρώπους και καταστάσεις που τους απομυζούν. Ένα ακόμη στοιχείο για την υγεία τους είναι να δίνουν χρόνο ώστε να βοηθήσουν τον εαυτό τους ενεργειακά μέσα από διάφορες τεχνικές της επιλογής τους.

 

Ορυκτά που μπορούν να δράσουν προστατευτικά αλλά και τονωτικά είναι: ο κιτρίνης, το διαμάντι χέρκιμερ, το απολιθωμένο ξύλο, το ρουμπίνι, η καρνεόλη και η γρανάδα. Όποιο και να επιλέξετε τοποθετήστε το στην κοιλιά σας και νιώστε ότι απορροφάτε την ενέργεια του μέσα σας (εφόσον βέβαια τα έχετε καθαρίσει πρώτα ενεργειακά). Βότανα που μπορούν να βοηθήσουν να ανέβει η ενέργειά σας είναι το ginseng, ο ελευθερόκοκκος, η μάκα, η κανέλα, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο. Επιλέξτε το κατάλληλο βότανο ανάλογα με τα σωματικά θέματα που μπορεί να έχετε. Με όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε να δράσετε, προσπαθήστε αυτή τη φορά να δείτε και να νοιαστείτε και για τις δικές σας ανάγκες. Φερθείτε σε σας με αγάπη και υποστήριξη!