Έχοντας ρίζες πίσω στο 2007 όταν ο Jef Maarawi ξεκίνησε να παρουσιάζει τη μουσική του σαν σόλο καλλιτέχνης, η ανάγκη για εξέλιξη τον έφερε κοντά σε μια ομάδα που σήμερα αποτελεί το μουσικό συγκρότημα Egg Hell (Jef Maarawi, Βασίλης Βλαχάκος, Ekelon, Κώστας Ζάμπος και Ντέννη Μόρφη).

 

Κάνοντας τη μουσική που τους αρέσει – και όχι για να γίνουν αρεστοί –  το συγκρότημα από την Αθήνα κατάφερε, σε συνεργασία με την Inner Ear, να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Once Part of a Whole Ship, στα τέλη του περασμένου χρόνου.

 

Ο Ekelon (ηλεκτρονικά), μας συστήνει τους Egg Hell σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

 

Τρείς λέξεις που να περιγράφουν τη δουλειά σας;

Ανάγκη – στη σημερινή Ελλάδα γίνεσαι μουσικός επειδή δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Η ανάγκη αυτή είναι τόσο μεγάλη που σε οδηγεί σε αυτό το δρόμο κόντρα σε κάθε λογική επιβίωσης.

Πάθος – είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε. Με όλο του το φάσμα. Θέλουμε να κάνουμε πολλούς, πάρα πολλούς δίσκους, να παίξουμε πολλά live, μπροστά σε άπειρο κόσμο, να περιοδεύσουμε σε όλη τη Γη και μετά να περιοδεύσουμε και στο διάστημα.

Σύγχυση – θα ήμασταν ψεύτες αν λέγαμε ότι ξέρουμε τι κάνουμε κάθε φορά.

 

Τι σας δίνει δύναμη προκειμένου να συνεχίσετε αυτό που κάνετε;

Η κλισέ απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι: η αγάπη του κόσμου. Όμως σπάνια είναι αυτό αλήθεια. Για εμάς είναι κυρίως ότι καταφέρνουμε να πετύχουμε έναν στόχο και αμέσως μας γεννιέται η επιθυμία να δοκιμάσουμε τον επόμενο. Το να εκπληρώνεις έναν στόχο σου πάντα σε γεμίζει δύναμη για το παρακάτω. Όταν τελειώσαμε το Once Part of a Whole Ship ξανάμπήκαμε στο στούντιο για να δούμε πως μπορούμε να παίξουμε ζωντανά το υλικό αυτό. Μετά αρχίσαμε τα live και τώρα προσπαθούμε να εξελίξουμε αυτό το τομέα και να γίνουμε μια δυνατή live μπάντα. Φαντάζομαι ότι το επόμενο βήμα θα είναι να ηχογραφήσουμε καινούργια κομμάτια και να το κάνουμε καλλίτερα από πριν και πάει λέγοντας.

 

 

Πως προέκυψαν οι Egg Hell; Για πιο λόγο επιλέξατε αυτό το όνομα;

Το συγκρότημα Egg Hell προέκυψε όταν σε μια κουβέντα που είχαμε με τον Jef για το πως θα ηχογραφήσουμε το υλικό που είχε, αποφασίσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να φτιάξουμε μια μπάντα. Και κάπως έτσι αρχίσαμε να μιλάμε με τα υπόλοιπα παιδιά και τελικά γίναμε συγκρότημα κατά τη διάρκεια αυτών των ηχογραφήσεων. Όσο για το όνομα, αυτό το χρησιμοποιούσε ο Jef από παλιά για τις προσωπικές του εμφανίσεις και απλώς έμεινε και το υιοθετήσαμε ως συγκρότημα. Ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν ένα νόημα στα πάντα και το όνομα Egg Hell είναι σαν να τους κλείνει το μάτι. Σαν να τους προκαλεί να το αποκρυπτογραφήσουν ξέροντας πως ότι και να σκεφτούν δεν θα έχει και πολύ σχέση με αυτό που θα νιώσουν όταν ακούσουν τη μουσική.

 

Πιο κομμάτι  του να δημιουργείς μουσική σε ενθουσιάζει/αποθαρρύνει  περισσότερο; Γιατί;

Αυτό είναι μια αρκετά προσωπική ερώτηση που ο καθένας πιστεύω θα απαντούσε διαφορετικά. Για μένα αυτό που μετράει πιο πολύ είναι να δημιουργήσεις κάτι με το οποίο ο άλλος θα μπορέσει να ταυτιστεί. Να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα στη δική σου δημιουργία. Δεν με ενδιαφέρει να φτιάχνω μουσική μόνο για εμένα, ούτε μόνο για τους άλλους. Με ενδιαφέρει η εξερεύνηση του κοινού τόπου που μπορεί να μοιράζεσαι με τους ανθρώπους. Αυτό ξέρεις είναι ένα είδος έμμεσης, αλλά πολύ δυνατής επικοινωνίας. Κάτι που κάνει τη μουσική τόσο πολύτιμη για τις ζωές των ανθρώπων.

 

Ποιον μουσικό θα είχες τρακ αν των συναντούσες;

Υπάρχουν τόσοι πολλοί μουσικοί και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι που θα θέλαμε να συναντήσουμε και όμως ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα τύχει. Επομένως όταν σου χαμογελά η τύχη και ο δρόμος σου σε βγάζει μπροστά σε έναν από αυτούς τους ανθρώπους, όχι τρακ δεν έχεις, αλλά αντίθετα πρέπει να προσπαθήσεις να μη γίνεις φορτικός και κουραστικός. Ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή του μουσικού είναι ακριβώς το γεγονός ότι υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να συναντήσεις ένα από τους ήρωες σου.

 

Μίλησε μας για το Once Part of a Whole Ship.

Το Once Part of a Whole Ship έχει ένα”χαλαρό” concept. Είναι εμπνευσμένο από το ναυάγιο της φρεγάτας της Μέδουσας και την σχεδία της Μέδουσας που κατασκευάστηκε από τα συντρίμμια του καραβιού για να σωθούν οι επιζήσαντες. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν αυτό το πλαίσιο για να διηγηθούμε μια σειρά από ανθρώπινες ιστορίες αγάπης, παράνοιας, πάθους και πάσης φύσεως τρέλας, με πυξίδα τα ανθρώπινα συναισθήματα και όχημα το χιούμορ που πρέπει να είναι κυρίαρχο ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές του ανθρώπου.

 

Egg Hell:

Official Website

Facebook Page

Twitter Acc

SoundCloud Chanel

Vimeo Chanel