Η  Κλειώ Γκατζέλη είναι νέα σχεδιάστρια. Εκτός από τα υπέροχα αξεσουάρ, custom made sneakers, ρούχα, καφτάνια και τσάντες.. πιο διάσημες, όπως φαίνεται, είναι  οι πετσέτες της, για την παραλία.

Η Κλειώ εργάζεται ως σχεδιάστρια, σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο του γυναικείου ενδύματος.. Λατρεύει όμως την ζωγραφική και γενικά τις κατασκευές- πίνακές της έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές εκθέσεις, ενώ έχουν διατεθεί και από τη NEOSET.

Οι πετσέτες της είναι μοναδικές. Χρώματα, σχέδια, πολύχρωμα φουντάκια.. δεν λέω αλλά.. διαβάστε τη συνέντευξη της..

Εγώ την πετσέτα μου την πήρα και έχω και μία ακόμη… μήπως τη θέλει κανείς;
Γεννήθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με υποτροφία τις σπουδές της στις Καλές Τέχνες. Και μετά.. ήρθε η μόδα. Σπούδασε σχέδιο μόδας, παραγωγή πατρόν και styling Παράλληλα, με την εισαγωγή της στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στον κλάδο των Καλών Τεχνών από όπου και άρχισε. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της, πραγματοποιεί και συμμετέχει με επιτυχία σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Έμπνευση της.. η ζωή..

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το σχέδιο και πώς προέκυψε η ιδέα για τις πετσέτες;

Και τα δύο αυτά στάδια στη ζωή μου έχουν έρθει με φυσικό τρόπο, θέλω να πω δεν υπήρξαν όνειρα ή στόχοι.

Είχα μια έφεση άπο παιδί στη ζωγραφική και με την κατάλληλη οικογενειακή παρότρυνση και στήριξη, ασχολήθηκα με αυτό που τελικά με γεμίζει και ως άνθρωπο. Όσο για τις πετσέτες, προέκυψαν ως ιδέα πριν 7 χρόνια, όταν παρατήρησα μία διακοσμητική λεπτομέρεια ραμμένη πάνω στην πετσέτα θαλάσσης μιας φίλης μου.

-Τί είναι τέχνη για σένα;

Τέχνη για μένα είναι ό,τι σου προσφέρει κάτι νεο και εμπλουτίζει την ψυχή σου, είτε όταν το δημιουργείς είτε όταν βρίσκεσαι απέναντί του.

 

-Όλο και περισσότεροι νέοι καλλιτέχνες ξεπετάγονται.. η κρίση μήπως βοηθά στην εξωστρέφεια τους;

Θεωρώ πως οι καλλιτέχνες έχουν την ανάγκη της έκφρασης ανεξαρτήτως των καιρών. Εάν έχει παρατηρηθεί πιό έντονα ως φαινόμενο στις μέρες μας, μάλλον είναι λόγω της τεχνολογίας και της πληροφόρησης, πλέον όλοι μας κάνουμε καθημερινή και ευρεία χρήση του διαδικτύου.

 

-Μπορεί κάποιος να σου παραγγείλει μια πετσέτα, όπως αυτός θέλει;

Φυσικά και μπορεί, έχω δεχτεί διάφορες παραγγελίες “παράξενες”. Και μάλιστα αυτό μου αρέσει πολύ, γιατί με βάζει σε διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ιδέας. Φροντίζω όσο μπορώ να προσαρμόσω την ιδέα  κάποιου στην πιο κοντινή μορφή που μπορεί αυτή να πάρει.

 

-Τί άλλο σχεδιάζεις;

Σχεδιάζω και κατασκευάζω ό,τι φέρει μαζί της η έμπνευση!

Δεν το ορίζω αυτό.  Αυτή την περίοδο ράβω  για παράδειγμα ένα πάπλωμα!

 

– Τί υλικά χρησιμοποιείς

Χρησιμοποιώ ό,τι υλικό μπορεί να μου βγάλει μια ιδέα ή άμεσα είτε και στο μέλλον. Τα υλικά αποτελούν -κατά ένα μεγάλο ποσοστό- πηγή έμπνευσης για τη δουλειά μου. Οπότε φροντίζω ότι μου τραβάει την προσοχή ή με παραπέμπει σε κάποια ιδέα να το προμηθεύομαι κι ας μείνει και στην άκρη για κάποιο καιρό. Κάποια στιγμή θα μου φανεί χρήσιμο.

-Τα έργα τέχνης σου, σε ποιούς απευθύνονται;

Σε αυτούς που τους φτιάχνουν τη διάθεση! Είναι και ό,τι ομορφότερο έχω δεχτεί ως σχόλιο απο μια κυρία πριν λίγες μέρες.

 

-Τί σε ενοχλεί στην εποχή που ζούμε και τί σε «φτιάχνει»;

Με ενοχλεί η μιζέρια, η οκνηρία και η απραγία που διακατέχει κάποιους ανθρώπους, που αντί να γεμίζουν τη μέρα τους δημιουργικά με κάθε τρόπο, απλώς περιμένουν να συμβούν πράγματα ουρανοκατέβατα. Με φτιάχνει το αντίθετο, να βλέπω προσπάθεια γύρω μου για κάτι καλύτερο, σε όλους τους τομείς. Κάτι να κινείται!

 

-Πού μπορεί κανείς να βρει τα προιόντα σου;

Οι πετσέτες και όλα τα προϊόντα παραλίας βρίσκονται στο site www.gkatzeli.com το οποίο λειτουργεί ως on-line portfolio.

Μέσα από εκεί υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας και παραπεμπτικό σημείο για τη σελίδα μου στο Facebook: Cleo Gkatzeli Inspirations.

Προϊόντα μου μπορεί επίσης να δει κάποιος από κοντά στη Νάουσα της Πάρου στο κατάστημα «Boudoir» όπως και στο κατάστημα «Simple Caractere» στα Ματογιάννια της Μυκόνου.

-Ποιά είναι η ιδανική παραλία για τη δική σου πετσέτα;

Η δική μου πετσέτα ιδανικά συνοδεύεται από άλλες δύο πετσέτες , αυτές των δύο σκύλων μου; ιδανική θα ήταν η παραλία όπου κανένας λουόμενος τριγύρω δε θα είχε πρόβλημα με αυτό. Ακόμα ψάχνω αυτή την παραλία..