Υγρασία πληθωρική τριγύρω βαραίνει την ατμόσφαιρα. Η χειμωνιάτική μυσταγωγία είναι η κατάλληλη περίοδος για να αντικρύσω την εσωστρέφεια μου. Μια βάναυση ομορφιά ίσως πεταχτεί στον ουρανό.

 

Θα ήθελα να είμαι λαλίστατος σαν τον αέρα και την βροχή, αλλά η φύση μου είναι σιωπηλή. Η ομορφιά τριγύρω μου εκθαμβωτική διαλύει τον ειρμό μου. Δεν υποδύομαι ρόλους που αστράφτουν σε λεωφόρους και πλατείες ούτε και φαντάσματα τηλεοράσεων. Αντανακλώ τα χυδαία και απροσάρμοστα λουλούδια του μυαλού μου που φυτρώνουν ολοένα από την ακατάληπτη σχέση μου με την φύση.

 

Κατανοώ την φθορά μου στο διηνεκές και αντικρίζω την ματαιότητα σε κάθε μου ενέργεια που στοχεύει σε αριθμητικές απολήξεις.

 

Τα Χριστούγεννα είμαστε καλεσμένοι από μια αγγλίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου που έχει καταφέρει στα σαράντα πέντε της χρόνια να είναι μια από τις κορυφαίες στον κόσμο. Το πιο ελκυστικό όμως είναι ότι μέσα σε όλη την δύσκολη πορεία της έχει καταφέρει να είναι άνθρωπος με χαρακτήρα αξιοζήλευτο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκοπό να δω κανέναν, γιατί είμαι λάτρης των ημερών που οι περισσότεροι δεν αγαπάνε. Έπειτα όμως από αυτή την πρόσκληση η ημέρα αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα που έχει να κάνει με την ουσία της ζωής. Ανταλλαγή συναισθημάτων και ιδεών μέσα πάντα από μια σταθερά. Αγάπη για τον άνθρωπο και συμφιλίωση με τον θάνατο. Κάθε γέννηση είναι και ένας θάνατος. Κάθε θάνατος είναι και μια γέννηση.

 

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους. Οι ευχές μου και οι σκέψεις μου είναι πάντοτε με τα παιδιά. Αγαπήστε τους εαυτούς σας γιατί τα παιδιά σας το έχουν ανάγκη.