BoyStory: η ιστορία ενός αγοριού, όπως το λέει ο τίτλος. Η ιστορία ενός οποιουδήποτε αγοριού, ενός από ‘μας θα ήθελα να πιστεύω.

Η ιστορία αναφέρεται σε έναν ανώνυμο νεαρό (Γιώργος Παπαγεωργίου)ο οποίος παρουσιάζεται ως ηττοπαθής σε διάφορες εκφάνσεις της ως τώρα ζωής του, μεταξύ αυτών και στις σχέσεις του με το άλλο φύλο.Ο τρόπος που λειτουργεί και αντιδρά αλλάζει όταν στο δρόμο του εμφανίζεται η Ειρήνη (Αναστασία Χατζάρα), μια καχύποπτη, πολύ «κλειστή» κοπέλα. Ο ήρωας θα προσπαθήσει με τους αδέξιους τρόπους του να την πλησιάσει, οι προθέσεις του όμως θα παρεξηγηθούν από εκείνην, δεδομένων και των συμπλεγμάτων της. Η Ειρήνη θεωρεί δηλαδή πως έχει αρχίσει να παρακολουθείται. Ο ήρωας πρέπει να ξεπεράσει όχι μόνο τις αναστολές του, αλλά και τον εαυτό του για να μπορέσει επιτέλους να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

 

Η ταινία αποτελεί την πτυχιακή μου εργασία ουσιαστικά για το bachelor in Mass Communication and media arts/ Film and TV Directing που έκανα σπουδάζοντας στο Queen Margaret University. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μικρού μήκους ταινία μου. Είχαν προηγηθεί κάποιες σπουδαστικές ταινίες που αποτελούσαν  περισσότερο σπουδαστικές εργασίες με έναν πειραματισμό σε διάφορα κινηματογραφικά και στυλιστικά είδη, αλλά κατάφεραν και βρήκαν θέση σε μερικά κινηματογραφικά φεστιβάλ μικρού μήκους (Σπουδαστικό Πανόραμα του φεστιβάλ μικρου μήκους τανιών Δράμας, Διεθνές φεστιβάλ Νάουσας, Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και πολιτισμού Πάτρας, London Greek Film Festival).

 

Αποφάσισα να καταπιαστώ με αυτό το στόρυ βασιζόμενος σε πράγματα, συναισθήματα και καταστάσεις που ουσιαστικά μπορεί λιγότερο ή περισσότερο να έχουμε βιώσει αρκετά αγόρια, όπως και στο να κάνω μια ταινία “είδους” με μια θεματική και μια αισθητική κατεύθυνση που θα με ενδιέφεραν και ως θεατή. Θέλω να ελπίζω πως θα ενδιαφέρουν και τους κυριολεκτικούς θεατές.

Το ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου είναι ότι αν και πρόκειται φαινομενικά για μια ρομαντική, ελαφρώς μελαγχολική κομεντί (ίσως μπορούμε να πούμε και dramedy), ουσιαστικά δεν είναι μόνο αυτό. Διότι η ερωτική ιστορία δεν είναι τόσο ο πυρήνας, όσο το όχημα, το κίνητρο να ξετυλιχτεί αυτό που πραγματικά είναι στο επίκεντρο: η προσπάθεια του ήρωα να ξεπεράσει κάποια προσωπικά τουθέματα που τον «τραβάνε πίσω».

 

Βέβαια το αποτέλεσμα αυτό δε θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν υπήρχαν πολλοί συνεργάτες και φίλοι, επαγγελματίες στη δουλειά τους, που έδωσαν, έκαστος στον τομέα του, την πιο “άρτια” δυνατή μορφή στην ταινία, τόσο κατασκευαστικά όσο και συναισθηματικά.

Συναντήσαμε διάφορες δυσκολίες στα γυρίσματα και στο στάδιο του pre-production, κυρίως σε ό,τι αφορούσε την ανεύρεση των καταλληλότερων χώρων, όπως αυτός του ιδανικότερου κολυμβητηρίου, για να στεγάσει την ιστορία των ηρώων. Ευτυχώς το αθλητικό κέντρο Δαίς, όπου έγινε τελικά το συγκεκριμένο γύρισμα αποδείχτηκε ιδανική λύση και επιλογή.

 

Το κακό με τις μικρού μήκους ταινίες είναι πως γίνονται κάπως δυσεύρετες. Δηλαδή αν δεν προβληθούν σε ορισμένα φεστιβάλ, είναι κάπως δύσκολο να τις βρει το κοινό και έτσι νομίζω πως περιορίζεται λίγο ο σκοπός τους. Διότι ανεξαρτήτως διάρκειας ή φόρμας, μια ταινία απευθύνεται στο κοινό και όχι μόνο σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, κριτικές επιτροπές ή σε κάποιους μυημένους θεατές. Οι μικρού μήκους σπάνια θα προβληθούν σε αίθουσα και έτσι μετά το φεστιβαλικό τους ταξίδι αρχίζουν να μένουν στα συρτάρια συντελεστών ή σε κόπιες dvd μερικών φίλων.

Tελευταία ευτυχώς γίνονται διάφορα events στην πόλη σχετικά με τις μικρού μήκους. Διοργανώνονται προβολές σε μπαρ ή πολυχώρους σε μια προσπάθεια να επικοινωνηθούν σε  ένα ευρύτερο κοινό. Πρόσφατα για παράδειγμα το BoyStory προβλήθηκε στο GingerAle. Επίσης, τον Ιανουάριο προβλήθηκεστο Taf στα πλαίσια του φεστιβάλ που διοργάνωσε το φοιτητικό free press Καλειδοσκόπιο.

 

Το “BoyStory” ξεκίνησε το ταξίδι του τον περασμένο Σεπτέμβριο συμμετέχοντας στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας 2012. Αργότερα προβλήθηκε στο 6ο  Thessaloniki International Short FilmFestival 2012, όπου βραβεύτηκε με το cinematic achievement award. Στη συνέχεια συμμετείχεστο 5ο  Art Fools Digital Short Film Festival στη Λάρισα το 2013. Τώρα έχει επιλεχθεί για το San Francisco Greek Film Festival 2013 όπου θα προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαίου. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια ταξίδια και να παρακολουθήσουν την ταινία όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές.

Eπισκεφθείτε εδώ τη σελίδα της ταινίας στο facebook.

 

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αναστασία Χατζάρα, Κώστας Μπερικόπουλος, Κώστας Βάντζος

Εκτέλεση Παραγωγής: Stagetrick Entertainments

Σενάριο: Θανάσης Αγγελόπουλος, Ρωμανός Αργυρόπουλος-Ιωάννου

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Θανάσης Αγγελόπουλος

 

O Θανάσης Αγγελόπουλος σπούδασε Mass Communication and media arts/ Film and TV Directing στο Queen Margaret University. Σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία Boy Storyη οποία συμμετείχε στο 18οAthens International Short Film Festival-Νύχτες Πρεμιέρας 2012,  στο 6ο Thessaloniki International Short Film Festival 2012, όπου βραβεύτηκε με το cinematic achievement award και θα συμμετάσχει στο San Francisco Greek Film Festival 2013.

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο φοιτητικό freepress Καλειδοσκόπιο, στο περιοδικό Λιμάνι καθώς και σε άλλα διαδικτυακά portals.

Θανάσης Αγγελόπουλος on Facebook

Θανάσης Αγγελόπουλος on Twitter