Ο Σεπτέμβριος σηματοδότησε την αυγή μιας νέας εποχής για τον οίκο Dior με την άφιξη της σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, που παρουσίασε την εναρκτήριά της συλλογή στο Μουσείο Rodin του Παρισιού. Λαμβάνοντας επιρροές από τη γυναικεία στολή ξιφομαχίας, η collection ήταν αφιερωμένη στις στις γυναίκες. Η Chiuri είπε ότι επιδιώκει να «δημιουργήσει μόδα που να μοιάζει στις σύγχρονες γυναίκες», ενώ τα σχόλια για το show  της designer, ήταν ότι δείχνουν «θαρραλέα γυναικεία προοπτική».

Dior 1

 

Σήμερα, η Dior παρουσίασε την καμπάνια της για την «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017», μία σειρά από φωτογραφίες αυτής της συλλογής τραβηγμένες από την φωτογράφο Brigitte Lacambe. Γνωστή κυρίως για τα διάσημα πορτρέτα, εκτός από την φωτογραφία μόδας, η Lacombe έχει διανύσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες, αιχμαλωτίζοντας στιγμές από τα παρασκήνια μερικών από των μεγαλύτερων ταινιών του Hollywood, στο φωτογραφικό χαρτί. Με συμμετοχές όπως της Kate Winslet, του Leonardo DiCaprio και της Meryl Streep, ι φωτογραφίες της έχουν επαινεθεί πολλές φορές για το πώς τραβούν τον μανδύα της δημοσιότητας που σκεπάζει αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται στη βιομηχανία του cinema.

 

Dior 2

 

Εδώ όμως η Lacombe, γυρίζει το φακό της σε ένα ζευγάρι μοντέλων από την Βρετανία- που είναι πανομοιότυπες δίδυμες- τις αδελφές Ruth και May Bell, τις οποίες μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει από το show (η Ruth άνοιξε την επίδειξη).

Dior 3

 

Οι δύο αδελφές απεικονίζονται να περπατούν στο catwalk φορώντας βραδινά φορέματα από τα οποία ρέει τούλι, για την  collection Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017. Σύμφωνα με τον οίκο Dior, αυτές οι εικόνες αποτελούν μόνο ένα μέρος του ευρύτερου project με τίτλο The Women Behind The Lens, το οποίο είναι ένα σύνολο φωτογραφιών δουλεμένο αποκλειστικά από γυναίκες  που έχουν σφραγίσει με το προσωπικό τους όραμα τη συλλογή.

Δες το video της επίδειξης εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=lWMkt9z02CA