Πολλές φορές οι άνθρωποι  μιλώντας για θαύματα περιμένουν κάτι πολύ μεγάλο…

Για παράδειγμα τον αριθμό του πρώτου λαχείου, αυτό πιστεύουν πως θα τους λύσει όλα τους τα προβλήματα…

Εστιάζουν κυρίως στα υλικά αγαθά και δε βλέπουν τα θαύματα που συμβαίνουν γύρω τους…

Θα σας μιλήσω για την Ελπίδα και τον Οδυσσέα…

 

Γνωρίστηκαν στην εφηβεία τους και πέρασαν μαζί την πρώτη τους αγάπη. Η Ελπίδα μια πανέμορφη κοπέλα από εκείνες που βλέπεις στο δρόμο και μένεις με το στόμα ανοιχτό. Χαμογελαστή και ευγενική παρουσία. Πλημμύριζε ο χώρος με την αύρα της .Ο Οδυσσέας απ’ την άλλη αθλητικός τύπος, αρρενωπός  και με έντονο διαπεραστικό βλέμμα.

 

Οι δρόμοι τους χωρίστηκαν για αρκετά χρόνια. Έκαναν τις δικές τους οικογένειες, έχτισαν τις δικές τους ζωές. Μα κάτι στα μάτια τους, σου έδινε την εντύπωση  πως κάτι έλειπε ,πως κάτι είχε χαθεί ….

 

Τα χρόνια πέρασαν και η μοίρα τους έφερε πάλι κοντά. Τα σώμα λέει δεν ξεχνά, θυμάται… όσος καιρός  και να περάσει… Ήταν αδύνατον πλέον να μην είναι μαζί. Κανένας από τους δύο δεν ήθελε να αποχωριστεί πάλι τον άλλον…. Παντρεύτηκαν…

 

Έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας .Ξαναγεννήθηκαν..Άνθισε πάλι  η ψυχή τους. Το χαμόγελο τους άγγιζε τον ουρανό. Μα κάποιοι ζήλεψαν την ευτυχία τους, ζήλεψαν την τόλμη τους. Τα λόγια έπεφταν βροχή και οι κακές οι γλώσσες πήραν φωτιά. Η Ελπίδα αρρώστησε και ο Οδυσσέας έγινε χίλια κομμάτια.

 

Δεν της το έδειξε όμως, δε σταμάτησε στιγμή να την στηρίζει με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Μέσα του έκλαιγε, μέσα του έτρεμε μη τη χάσει για τρίτη και τελευταία φορά. Της έλεγε αστεία, της έφερνε λουλούδια, της έκανε κάθε λογής εκπλήξεις. Το πρόσωπο του έσταζε λατρεία. Την αγαπούσε και έδινε μάχη κάθε μέρα μαζί της..

 

Η Ελπίδα φοβόταν πολύ. Μα πάλευε. Έκλαιγε κρυφά τις νύχτες .Δε το έβαλε κάτω όμως. Ήξερε μέσα της πως με τόση αγάπη γύρω της ,ήταν αδύνατον να μη τα καταφέρει. Αυτή η αγάπη της  άξιζε ,την είχε στερηθεί για τόσα χρόνια. Δε θα άφηνε τίποτα και κανέναν να της στερήσει τον άντρα που τόσο αγάπησε, τον Οδυσσέα της.

 

Τα κατάφερε λοιπόν. Φάνηκε πιο δυνατή απ’ το κακό και το νίκησε. Ο Οδυσσέας για εκείνη ήταν το θαύμα που εμφανίστηκε στην πιο κατάλληλη στιγμή…

 

Η αγάπη τους η ίδια είναι από μόνη της ένα θαύμα..

Να ζήσουν ευτυχισμένοι, όπως αξίζει στους νικητές…

Όπως αξίζει σ’ αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη ,αλλά μάχονται με νύχια και με δόντια για να την κρατήσουν…