Παρά, κάτι παρά, παράτερα θέλω, παράλογα θέλγητρα πράξεων ανίκανων, μορφών παραμορφωμένων, σκιών παρασυρόμενων, ανθρώπων παραμελημένων.

Παραπατάς,

κι ο χρόνος περνάει από πάνω σου σα τάγμα που μόλις έχασε το βήμα του. Λες δυο κουβέντες μες στη παραζάλη και χάνονται κι αυτές όπως οι ήχοι καθώς το τρένο περνάει απ’ το συρμό. Χάνονται κι αυτοί ψάχνοντας την αιτία τους στο παραπάτημα σου.

Παραήπιες κι απόψε,

και όλα τα παρά σε πνίγουνε, πνίγουνε τις προθέσεις σου μέσα σε σύνθετες λέξεις. Κάθεσε βαριά πάλι σε μια βρεγμένη από την υγρασία καρέκλα, τρίζεις τα δόντια σου, τα χέρια σου κρέμονται πλάι στο σώμα. Φωνάζουν την παραλίγο παραίτηση σου, την παραλίγο αυτοκτονική τάση των άκρων σου, που αρέσκονται να βουτούν στο κενό. Κάποιος ωρύεται μπροστά σου, και ‘συ σαν να παρατράβηξε αύτο το αστείο, σηκώνεις νωχελικά το κεφάλι και τον κοιτάς. Ζυγίζεις αργά τις παραμέτρους μιας επικείμενης επαναστατικής αναδιάρθρωσης κι αποφασίζεις την παραλίγο παραίτηση σου να τη ντύσεις με ζωηρό κόκκινο χρώμα αφαιρώντας της κάθε προσδιορισμό, κάθε αναίρεση.

Παραιτείσαι λοιπόν,

και το παραλίγο κείτεται στο τραπέζι καταπράσινο ν’ αργοπεθαίνει. Μα εσύ παραήπιες, κι οι λέξεις, σου χορεύουν ένα χορό παραπλάνησης. Σα να προσπαθείς να πεις κάτι ή εγώ τρομάζω έτσι που σιωπάς;

 

Παρά, κάτι παρά, παραλογισμοί και πέρασε η ώρα.