Οι φωτογραφίες του Ken Russel αποτυπώνουν τα κουστούμια και τις λείες πλάτες της περασμένης υποκουλτούρας, εστιάζοντας το φακό του στις γυναίκες που ξεπέρασαν τα εμπόδια του κινήματος.

teddy 1

 

Με φόντο την μεταπολεμική Βρετανία, τα teddy boys άραζαν στα λούνα παρκ ενώ  τα teddy girls απαθανατίζονταν μπροστά από πόρτες των stages και του East End, από τον ken Russell φορώντας τα πολυτελή φορέματά τους. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν μέρος μιας νέας έκθεσης με τίτλο Teddy Girls and Boys.

teddy 2

 

Ενώ η αισθητική της τάσης επανήλθε στις δάνδες της εποχής Edwardian (εξ ου και Teddy), όταν το κοινωνικό πλαίσιο δήλωνε την αντίθεση του στην αίγλη. Ένα μείγμα του αντιμεταναστευτικού  συναισθήματος και των ρούχων, βοήθησε στην ενίσχυση της νεανικής εξέγερσης, την οποία θεωρούν πολλοί ως την πρώτη υποκουλτούρα της Βρετανικής νεολαίας.

teddy 3

teddy 9

 

Οι φωτογραφίες , οι οποίες θα εκτεθούν στο The North Wall Art Centre της Οξφόρδης, από τη νέα χρονιά, απεικονίζουν την ζωή και τα κομψά παιδιά της εποχής. Οι παιχνιδιάρικες φωτογραφίες τραβήχτηκαν έξω από το περίφημο Seven Feathers Club – ένα θρυλικό στέκι όπου νεαρά teddy αγόρια και κορίτσια πήγαιναν εκεί για να δώσουν το χορευτικό στίγμα τους.

teddy 6

 

« Κανείς δεν είχε δώσει μεγάλη προσοχή στα teddy girls πριν να το κάνω εγώ, ενώ ήταν μεγάλη η ενασχόληση με τα teddy boys”, είπε ο Russell, ο αμφιλεγόμενος σκηνοθέτης ταινιών όπως το The Devils και το Tommy,σε μια συνέντευξή του το 2010 στη The Gurdian. Teddy αγόρια και κορίτσια γεννήθηκαν από τα χρόνια του πολέμου και – σύμφωνα με το Russell – αυτοί «γνώριζαν την αξία τους», εξηγεί.

teddy 4

 

«Απλά φορούσαν ό,τι φορούσαν», πρόσθεσε.

teddy 7

 

Η ανοιχτή έκθεση θα διαρκέσει στο The North Wall Art Centre της Οξφόρδης από 1 ως 18 Φεβρουαρίου του 2017.

teddy 8