Ο Donald Trump έχει εμπνεύσει πολλάκις της τέχνη τον τελευταίο χρόνο. Έχουμε δει γκροτέσκα γυμνά γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής από αίμα έμμηνου ρήσης και έργα με βάση το κρέας – όλα προς τιμήν  του νέου εκλεγμένου Προέδρου των Η.Π.Α..

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα προέρχεται από μια 18χρονη φοιτήτρια που ονομάζεται Aria Watson. Η νέα συλλογή φωτογραφιών της με τίτλο #SignedByTrump, είναι αναμφισβήτητα το πιο ισχυρό κομμάτι από τα έργα για τον Trump, τονίζοντας τα προσβλητικά σχόλια και τον κατάφωρο μισογυνισμό του Ρεπουμπλικανού. Οι εικόνες δείχνουν κοντινά πλάνα γυμνών γυναικείων σωμάτων, τα οποία πάνω τους έχουν γραμμένα μερικά από τα πιο διαβόητα αποσπάσματα των λόγων του νέου Προέδρου.

 

watson 2
«Το μόνο που ήθελα να κάνω με αυτές τις φωτογραφίες ήταν να βοηθήσω τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο Donald Trump πραγματικά και να αισθανθούν όσα ακούνε», εξήγησε η Watson. «Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σχηματίσει τις απόψεις τους σχετικά με τον Trump, αλλά εγώ ελπίζω ο κόσμος να δει το #SingedByTrump και να ανοίξει τα μάτια του.»

watson 1

 

Η φοιτήτρια, η οποία σήμερα βρίσκεται στο πρώτο έτος του Clatsop community College του Όρεγκον, τράβηξε τις φωτογραφίες για το τελευταίο project της στο μάθημα της φωτογραφίας. Μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών στην σελίδα της στο Tumblr, έγιναν γρήγορα viral. «Οι εκλογές ήταν σε εξέλιξη εκείνη την εποχή και ένιωσα πολύ έντονα για τους υποψηφίους και τις απόψεις τους, γι’αυτό αποφάσισα να αναμείξω τις πολιτικές απόψεις μου με την φωτογραφίας» είπε η δημιουργός. «Ήξερα ότι έπρεπε να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό.»

watson 3

 

Η Watson φωτογράφησε τον εαυτό της για τα πορτρέτα καθώς και τέσσερις από τις στενές φίλες της – αν και η συλλογή έχει επικριθεί από τότε για έλλειψη ποικιλομορφίας. «Έχω λάβει πολλά μηνύματα και σχόλια που με ρωτούσαν που είναι όλες οι έγχρωμες γυναίκες», είπε. «Μην με παρεξηγείτε, θα ήθελα πάρα πολύ να έχω περισσότερες έγχρωμες γυναίκες, αλλά ζω σε μια μικρή πόλη και παρακολουθώ ένα μικρό κολέγιο, όπου στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι είναι λευκοί.»

watson 4

Η σπουδάστρια πρόσθεσε ότι, αν και το αποτέλεσμα των εκλογών την απογοήτευσε, ήταν και εξακολουθεί να αισθάνεται αισιόδοξη. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχω λάβει μηνύματα που μου έφεραν δάκρυα», δήλωσε. «Για όλους όσους με υποστήριξαν στο έργο μου λέω να μην αφήσουν κανέναν να τους φιμώσει. Να μην φοβούνται να μιλήσουν για το με τι είναι παθιασμένοι.»

watson 6

 

«Δεν ξέρω γιατί ο Donald Trump είναι στη θέση αυτή, ή ακόμα πως συνέβη και βρέθηκε εκεί, αλλά είναι. Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να είμαστε ενωμένοι. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί.»

watson 7