Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την αμήχανη στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε τι θα φορέσουμε στον επόμενο γάμο. Και προφανώς δεν εννοούμε τον δικό μας γάμο, καθώς σε αυτή τη περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά….
Οι αστικοί μύθοι που ακολουθούν τους κανονισμούς για την ενδυμασία των κομψών καλεσμένων στους γάμους είναι πολλοί.
Άραγε τι θέλουμε πραγματικά να επιτεύξουμε με την εμφάνιση μας στο γαμήλιο event; Θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, να μας θυμούνται για τους σωστούς λόγους όμως κι όχι γιατί γίναμε το υπερβολικό outstand της βραδιάς, κλέβοντας τελικά τη προσοχή από το ζευγάρι. Να είμαστε κομψές, όχι συντηρητικές. Να διαθέτουμε το απαραίτητο fashion touch, χωρίς να περάσουμε τα όρια της υπερβολής.
Είτε, λοιπόν, πρόκειται να παρευρεθείτε σε μια γαμήλια τελετή στη πόλη ή σε κάποια εξοχή, ακολουθήστε τους παρακάτω 7 κανόνες και ο στόχος θα επιτευχθεί:

#1 Το φόρεμα είναι πάντοτε μια ασφαλής επιλογή

Δεν χρειάζεται να παλέψετε να συνθέσετε ένα σύνολο 2 ή 3 κομματιών. Κατευθυνθείτε σε ένα από τα δοκιμασμένα σας καλοκαιρινά φορέματα. Επιλέξτε εκείνο που δεν σας έχει προδώσει ποτέ και συνδυάστε το με ψηλοτάκουνα ή με σανδάλια, ανάλογα με το αν το μυστήριο θα λάβει χώρα στη πόλη ή σε κάποια εξοχή.

#2 Αποφύγετε τα βαθιά ντεκολτέ

Δεν θα το κάνετε μόνο από σεβασμό για τη νύφη, αλλά και από σεβασμό σε εσάς την ίδια. Φανταστείτε άλλωστε τον εαυτό σας να παλεύει όλη τη βραδιά προκειμένου να μην αποκαλυφθούν τα βαθύτερα του μπούστου σας. Οι πιο classy επιλογές παραμένουν και διαχρονικά περισσότερο κομψές.

#3 Δοκιμάστε τη χρωματιστή δαντέλα

Η δαντέλα σε κάθε της εκδοχή αποτελεί ένα από τα statement υλικά της φετινής μόδας. Επιλέξτε ένα ζωηρό χρώμα και θα πετύχετε σίγουρα μια fashion και ταυτόχρονα chic εμφάνιση.

#4 Το μαύρο επιτρέπεται

Ο κόσμος αλλάζει, εξελίσσεται…. Στη σύγχρονη πραγματικότητα έχουν συμβεί αλλαγές: το iphone, τα hastags και η αποδοχή του να φορέσεις ένα μαύρο σύνολο ως καλεσμένη σε γάμο. Άλλωστε το μαύρο ως επιλογή πάντοτε θα συναντάει την επιτομή της κομψότητας.

#5 Να κρατάς πάντοτε μια μικρή τσάντα

Κανένα απογευματινό ή βραδινό σύνολο δεν θα ταιριάξει ποτέ με μια τσάντα ώμου. Η αγαπημένη σου tote ας παραμείνει στην άκρη για το γραφείο και τα καθημερινά βάρη της αστικής πραγματικότητας και το backpack για τα χαλαρά πρωινά του Σαββατοκύριακου.

#6 Αν φορέσεις τακούνια επίλεξε τα προσεκτικά

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερα από την εικόνα μιας γυναίκας σκαρφαλωμένης σε ένα ζευγάρι τακούνια που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Φρόντισε λοιπόν το ζευγάρι που θα επιλέξεις να έχει δοκιμαστεί καλά στα πόδια σου και να σου επιτρέπει να σταθείς, να περπατήσεις, να χορέψεις.

#7 Φυσικά και θα πρέπει να αποκλείσεις το λευκό

Ναι ο κόσμος εξελίσσεται αλλά κάποιοι κανόνες παραμένουν στιβαροί. Μπορεί πολλές από τις σύγχρονες νύφες να επιλέγουν να φορέσουν νυφικές δημιουργίες σε μπεζ ή off white αποχρώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς μπορείτε να εμφανιστείτε με μια maxi λευκή τουαλέτα, εκτός κι αν θέλετε να «κλέψετε» τις ευχές ….

 

Πηγή: Αθηνόραμα